28 Mart 2020 Cumartesi

Su Böreği Tadında Peynirli Lazanya Tarifi

Su Böreği Tadında Peynirli Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket lazanya
  • 1 kalıp beyaz peynirin dörtte üçü
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 3 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yumurta
Haşlamak için ;
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yeterince su
  • Bir tutam tuz
Üzeri için ;
  • 1 kase rendelenmiş kaşar

Su Böreği Tadında Peynirli Lazanya Tarifi Yapılışı

  1. Sosu için yumurtayı çırpıp erimiş tereyağ ve su ile karıştırıyoruz.
  2. Kaynayan suya zeytinyağı ve tuz ekleyip lazanyaları yapışmaması için çok üst üste atmadan tek tek kaynayan suya atıyoruz. (Yaklaşık dört adet)
  3. Haşlanan lazanyaları soğuk su dolu bir kaba alıp daha sonra çıkararak parçalıyoruz.
  4. Sostan büyük boy kare borcama sürerek lazanyalardan yerleştiriyoruz.
  5. Maydanozla çatalla ezdiğimiz peyniri bir kaba alarak karıştırıyoruz.
  6. Lazanyaların üstüne sos döküp tekrar lazanya yerleştirerek peynirli harcı diziyoruz.
  7. Tekrar lazanya yerleştirerek harçlarımız bitecek şekilde bu sırayı takip ederek malzemeyi yerleştiriyoruz.
  8. En üst kata lazanyadan sonra kaşar peynir serperek 170 derece fırında kaşar eriyip üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Servise hazır. 🍝

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder