Su Böreği Tadında Peynirli Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket lazanya
- 1 kalıp beyaz peynirin dörtte üçü
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- 3 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı su
- 1 yumurta
Haşlamak için ;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yeterince su
- Bir tutam tuz
Üzeri için ;
- 1 kase rendelenmiş kaşar
Su Böreği Tadında Peynirli Lazanya Tarifi Yapılışı
- Sosu için yumurtayı çırpıp erimiş tereyağ ve su ile karıştırıyoruz.
- Kaynayan suya zeytinyağı ve tuz ekleyip lazanyaları yapışmaması için çok üst üste atmadan tek tek kaynayan suya atıyoruz. (Yaklaşık dört adet)
- Haşlanan lazanyaları soğuk su dolu bir kaba alıp daha sonra çıkararak parçalıyoruz.
- Sostan büyük boy kare borcama sürerek lazanyalardan yerleştiriyoruz.
- Maydanozla çatalla ezdiğimiz peyniri bir kaba alarak karıştırıyoruz.
- Lazanyaların üstüne sos döküp tekrar lazanya yerleştirerek peynirli harcı diziyoruz.
- Tekrar lazanya yerleştirerek harçlarımız bitecek şekilde bu sırayı takip ederek malzemeyi yerleştiriyoruz.
- En üst kata lazanyadan sonra kaşar peynir serperek 170 derece fırında kaşar eriyip üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Servise hazır. 🍝
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder