Şehriye Çorbası Tarifi
Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağı şehriye (Arpa veya tel hangisi varsa olur)
- 1 er çay kaşığı tuz şeker pul biber
- Sıcak su
Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tereyağ ve sıvı yağ tencereye alınır.
- Tereyağ eridikten sonra salça eklenir kavrulur.
- Kavrulan salçaya tuz, şeker isteğe bağlı pul biber eklenir.
- Sıcak su eklenerek salça eriyene kadar karıştırılır.
- Su kaynamaya başladığında şehriyeler eklenir. Şehriyeler piştikten sonra ocaktan alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder