9 Mart 2020 Pazartesi

Şehriye Çorbası Tarifi

Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım su bardağı şehriye (Arpa veya tel hangisi varsa olur)
  • 1 er çay kaşığı tuz  şeker pul biber
  • Sıcak su

Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağ ve sıvı yağ tencereye alınır.
  2. Tereyağ eridikten sonra salça eklenir kavrulur.
  3. Kavrulan salçaya tuz, şeker isteğe bağlı pul biber eklenir.
  4. Sıcak su eklenerek salça eriyene kadar karıştırılır.
  5. Su kaynamaya başladığında şehriyeler eklenir. Şehriyeler piştikten sonra ocaktan alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder