Katıklı Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet kabak
- 300 gr kıyma
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 büyük soğan rendelenmiş
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı Karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 dolu yemek kaşığı kuru reyhan
Yoğurt Sosu İçin;
- 13 yemek kaşığı yoğurt
- 2 dolu yemek kaşığı mayonez
- 1 büyük dış sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Biberli Sosu İçin;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı pul biber
Pişirmek İçin;
- 3 yada 4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Katıklı Dolma Tarifi Yapılışı
- Kabakları iyice yıkadıktan sonra etrafını yukarıdan aşağıya doğru çatalla çizip şekil veriyoruz.
- İki parmak kalınlığında kesiyoruz.
- İçini oyuyoruz ,ince bir şekilde halka kalacak şekilde (çıkan kabak parçalarını buz dolabı poşetine koyup saklayın atmayın çöpe onunla mücver yapabilirsiniz) sonra bulguru eti ve rendelenmiş soğanı iyice yoğuruyoruz.
- Tuz pul ,biber ,karabiber reyhan ve salçaları ekleyip iyice yoğuruyoruz.
- İyice özdeșleșen harçtan parçalar alıp kabakların ortasını dolduruyoruz ve tencereye diziyoruz .
- Üzerine 3 su bardağı suyu ve 1 yemek kaşığı tereyağını koyup orta ateşte pișiriyoruz eğer pișmezse 1 su bardağı daha sıcak su ekleyin o pişerken bizde sosları hazırlıyoruz.
- 13 yemek kaşığı yoğurt ,2 yemek kaşığı mayonez ,1 diș sarımsak ve 1 çay kaşığı tuzu iyice çırpıyoruz yoğurtlu sosumuz hazır.
- Küçük bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağını ve 3 yemek kaşığı zeytin yağını koyup iyice yakıyoruz.
- Sonra 1 yemek kaşığı pul biberi ekleyip altını kapatıyoruz.
- Pişen dolmamızı servis tabağına alıyoruz .
- Üzerine önce yoğurtlu sosu sonra biberli sosu döküp sıcak servis yapıyoruz .Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder