27 Mart 2020 Cuma

Shot Burger Ekmeği (Mini Hamburger) Tarifi

Shot Burger Ekmeği (Mini Hamburger) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket yaş maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 8-9 bardak un
  • Şekil verirken hamurun ele yapışmaması için bir miktar sıvı yağ
Hamurun üstü için:
  • 1 yumurta (ya da 1 yemek kaşığı pekmez)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Kavrulmuş susam
  • Çörek otu

Shot Burger Ekmeği (Mini Hamburger) Tarifi Yapılışı

  1. Bir cezve yardımıyla su ve sütü el yakmayacak şekilde ılıtalım.
  2. Hamurumuzu yapacağımız kaba ılıştırdığımız süt-su karışımını, yaş mayayı ve şekeri alıp, yaş maya eriyene kadar karıştıralım.
  3. Mayamız eridikten sonra 5 dk kadar kabın ağzını kapatıp bekletelim.
  4. Un hariç geriye kalan tüm malzemeleri ekleyip güzelce karıştıralım.
  5. Unu yavaş yavaş ekleyelim ve yoğuralım.
  6. Hafif elimize yapışan bir hamur elde edeceğiz.
  7. Yeterince yoğurduktan sonra kabımızın kapağını kapatalım veya üzerine streç film geçirip hamurumuzu mayalanması için 45 dk – 1 saat kadar dinlendirelim.
  8. Ben bunu yaparken kabımı ya güneşin altına ya da kalorifer peteğinin üstüne bırakıyorum.
  9. Hamurumuz mayalandıktan sonra elimize hafif sıvı yağ sürerek (elimize yapışmaması için) istediğimiz şekli verelim (Hamburger ekmeği, sandviç ekmeği vs. ).
  10. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  11. Üzerlerini yumurta-yoğurt karışımı veya pekmez-yoğurt karışımı sürüp çörek otu ve susam serpiştirelim.
  12. Tepsiyi fırına atmadan önce bi 20 dk kadar dinlendirelim.
  13. Önceden ısıtılmış fırında 160 derece sıcaklıkta ekmeklerimiz nar gibi kızarana, pofuduk pofuduk olana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder