Shot Burger Ekmeği (Mini Hamburger) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 1 paket yaş maya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tuz
- 8-9 bardak un
- Şekil verirken hamurun ele yapışmaması için bir miktar sıvı yağ
Hamurun üstü için:
- 1 yumurta (ya da 1 yemek kaşığı pekmez)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Kavrulmuş susam
- Çörek otu
Shot Burger Ekmeği (Mini Hamburger) Tarifi Yapılışı
- Bir cezve yardımıyla su ve sütü el yakmayacak şekilde ılıtalım.
- Hamurumuzu yapacağımız kaba ılıştırdığımız süt-su karışımını, yaş mayayı ve şekeri alıp, yaş maya eriyene kadar karıştıralım.
- Mayamız eridikten sonra 5 dk kadar kabın ağzını kapatıp bekletelim.
- Un hariç geriye kalan tüm malzemeleri ekleyip güzelce karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş ekleyelim ve yoğuralım.
- Hafif elimize yapışan bir hamur elde edeceğiz.
- Yeterince yoğurduktan sonra kabımızın kapağını kapatalım veya üzerine streç film geçirip hamurumuzu mayalanması için 45 dk – 1 saat kadar dinlendirelim.
- Ben bunu yaparken kabımı ya güneşin altına ya da kalorifer peteğinin üstüne bırakıyorum.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra elimize hafif sıvı yağ sürerek (elimize yapışmaması için) istediğimiz şekli verelim (Hamburger ekmeği, sandviç ekmeği vs. ).
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Üzerlerini yumurta-yoğurt karışımı veya pekmez-yoğurt karışımı sürüp çörek otu ve susam serpiştirelim.
- Tepsiyi fırına atmadan önce bi 20 dk kadar dinlendirelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 160 derece sıcaklıkta ekmeklerimiz nar gibi kızarana, pofuduk pofuduk olana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder