5 Mart 2020 Perşembe

Kesme İrmik Tatlısı Tarifi

Kesme İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Kesme İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı




  1. Süt, irmik, portakal kabuğu rendesi ve şekeri tencereye alıp karıştırıp ocağa koyalım ve koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  2. Koyulaşınca içine tereyağı koyalım ve ocaktan alalım.
  3. Tereyağ eriyene kadar karıştıralım.
  4. Kalıbımızı tereyağ ile yağlayalım ve muhallebimizin yarısından fazlasını döküp üzerini düzleyelim.
  5. Kalanına kakao katıp karıştırıp onu da sadenin üzerine dökelim ve düzeltelim.
  6. Ilıyınca buzdolabına koyalım, en az 2 saat dinlendirelim.
  7. Sonra çıkarıp tabağa ters çevirelim üzerini istediğimiz gibi süsleyelim.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder