Kesme İrmik Tatlısı Tarifi
Kesme İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 9 yemek kaşığı irmik
- 9 yemek kaşığı şeker
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Kesme İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Süt, irmik, portakal kabuğu rendesi ve şekeri tencereye alıp karıştırıp ocağa koyalım ve koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
- Koyulaşınca içine tereyağı koyalım ve ocaktan alalım.
- Tereyağ eriyene kadar karıştıralım.
- Kalıbımızı tereyağ ile yağlayalım ve muhallebimizin yarısından fazlasını döküp üzerini düzleyelim.
- Kalanına kakao katıp karıştırıp onu da sadenin üzerine dökelim ve düzeltelim.
- Ilıyınca buzdolabına koyalım, en az 2 saat dinlendirelim.
- Sonra çıkarıp tabağa ters çevirelim üzerini istediğimiz gibi süsleyelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder