Mayalanmayan Tutmayan Yoğurt (Ev Yoğurdu) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kg süt
- 3 yemek kaşığı maya (yoğurt)
- 1 tutam tuz
- 1 tutam şeker
Mayalanmayan Tutmayan Yoğurt (Ev Yoğurdu) Tarifi Yapılışı
Merhabalar.Evde yoğurt mayalama işlemi usulüne uygun yapıldığı durumlarda çok sağlıklı.Peki bu sefer mayaladığınız yoğurt tutmadı mi? Çok cıvık hatta olduğu gibi süt mü kaldı. Kilolarca sütünüz ziyan oldu sanmayın. ! İşte şu basit yöntemle kurtarın.
- Yoğurdu mayaladınız, birkaç saat sıcakta beklettiniz ve dolaba koydunuz ve birkaç saat sonra bir baktınız ki yoğurt olmamış.
- Hemen anında fırınınızı 75 derece sıcaklığa ayarlayın ve hiç beklemeden dolaptan çıkarır çıkarmaz fırına atın. (Ağzı kapalı olsun)
- 1 saat boyunca 75 derecede yanan fırının içinde bekleyin.
- 1 saat geçtikten sonra fırının kapağını hiç açmadan 1, 5-2 saat daha içinde bekletin.
- Artık kilolarca sütünüzün ziyan olmadığını, yoğurt olduğunu göreceksiniz 💕Sağlıklı günler🌸
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder