23 Mart 2020 Pazartesi

Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı bulgur
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber ( 4-5 tane sivri biber de olur)
  • 1 avuç bezelye
  • 2 kaşık domates salçası (mevsimin de 2-3 adet domates)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı yada sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Olmazsa olmaz sarımsak
  • 3 diş kullanıyorum ben
  • Soğan isteğe bağlı ben kullanmıyorum.
  • Sıcak su (Bulguların üstünü biraz geçecek ben ilk bardağı soğuk su koyuyorum)

Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı ve zeytinyağını tencereye koyalım ve tereyağı eriyince içine kuşbaşı doğranmış tavuklarımızı atıp kavurmaya başlayalım.
  2. Pişmesine yakın biberleri ve salçayı da koyalım. Biraz kavrulduktan sonra bulgurları ilave edip biraz daha kavuralım.
  3. Bir bardak soğuk su koyalım kalanını sıcak su ile bulgurların üstünü biraz geçinceye kadar sıcak su ilave edelim.
  4. Benim bezelyelerim daha önceden haşlanmış olduğu için dağılmamaları için en son bezelye, tuz, kekik, kimyon, karabiber ve ezdiğim sarımsakları da ekleyip pilav suyunu çekene kadar pişiriyorum.
  5. En son iyice karıştırıp kapağını kapatıyorum ve üzerine sadece bunun için kullandığım sofra bezini atıp demlemeye bırakıyorum.
  6. En az 20 dakika böyle bırakıyorum ve sonuç mükemmel. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🥰🥰🥰

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder