Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı bulgur
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber ( 4-5 tane sivri biber de olur)
- 1 avuç bezelye
- 2 kaşık domates salçası (mevsimin de 2-3 adet domates)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağı yada sıvı yağ
- Yeteri kadar tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kekik
- Olmazsa olmaz sarımsak
- 3 diş kullanıyorum ben
- Soğan isteğe bağlı ben kullanmıyorum.
- Sıcak su (Bulguların üstünü biraz geçecek ben ilk bardağı soğuk su koyuyorum)
Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Tereyağı ve zeytinyağını tencereye koyalım ve tereyağı eriyince içine kuşbaşı doğranmış tavuklarımızı atıp kavurmaya başlayalım.
- Pişmesine yakın biberleri ve salçayı da koyalım. Biraz kavrulduktan sonra bulgurları ilave edip biraz daha kavuralım.
- Bir bardak soğuk su koyalım kalanını sıcak su ile bulgurların üstünü biraz geçinceye kadar sıcak su ilave edelim.
- Benim bezelyelerim daha önceden haşlanmış olduğu için dağılmamaları için en son bezelye, tuz, kekik, kimyon, karabiber ve ezdiğim sarımsakları da ekleyip pilav suyunu çekene kadar pişiriyorum.
- En son iyice karıştırıp kapağını kapatıyorum ve üzerine sadece bunun için kullandığım sofra bezini atıp demlemeye bırakıyorum.
- En az 20 dakika böyle bırakıyorum ve sonuç mükemmel. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🥰🥰🥰
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder