23 Mart 2020 Pazartesi

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su (veya tavuk suyu)
  • 1/2 (yarım) su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz ,karabiber

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı



  1. Mercimekleri yıkayıp nerede ise pişecek kadar pişirin.
  2. Soğuk suda yıkayıp süzüp kenara alın.
  3. Soğan ve domatesi yemeklik doğrayın.
  4. Tencereye zeytinyağı ilave edip soğanları terletin.
  5. Sıra ile salça, bulgur, mercimek ve domates ilave edin.
  6. Şeker tuz karabiber ilave edip suyunu ekleyın.
  7. Kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin. Hazır olunca 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edip karıştırın.
  8. Kapağın altına peçete koyup dinlenmeye bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder