Meyveli Toplar Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yeşil elma
- Yarım havuç
- 1 kahve fincanı çiğ fındık
- 1 kahve fincanı çiğ badem
- 1 çorba kaşığı iç ceviz
- 3 çorba kaşığı hindistan cevizi
- 10 adet kuru kayısı
- 3 adet hurma
- 1/2 (yarım) çay kaşığı toz tarçın
- 1 fiske yenibahar
- 1 tatlı kaşığı bal (İsteğe bağlı)
Üzeri İçin;
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çorba kaşığı toz kakao (Tepeleme olacak)
Meyveli Toplar Tarifi Yapılışı
Kahvenizin yanına, tatlı krızlerinize yada ara öğünlerinizde rahatlıkla tüketebiliceğiniz, enerji dolu, lezzetli yulafsız, bisküvisiz meyve topları yapıyoruz.
- Öncelikle havuç ve elmalarımızın kabuklarını soyup rendeliyoruz (elma kabuklarını atmıyoruz limon dilimleri ile birlikte detoks suyumuza ekliyoruz)
- Rendelediğimiz havuç ve elmalarımızı yenibahar ve toz tarçın ekleyerek tavaya alıyoruz.
- 7-8 dakika kadar elma ve havucumuzu pişiriyoruz.
- İndirmeye yakın 1 tatlı kaşığı balı da ekleyip 1-2 tur çevirdikten sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Elmalarımız soğurken 1 saat kadar sıcak suda bekletmiş olduğumuz hurma ve kuru kayısılarımızı suyundan süzüp küp küp doğruyoruz.
- Ceviz, badem ve fındık içimizi iri olarak rondodan çekiyoruz ve bir kaseye alıyoruz.
- Rondomuzun tabanına hindistan cevizini, küp hurma ve kayısılarımızı, soğuyan havuçlu elmalarımızı eklıyerek tum malzemelerin karışmasını sağlıyoruz.
- Meyveli harcımızı derin bir kaba alıp iri olarak çektiğimiz kuruyemişlerimizi de ekleyerek yoğuruyoruz.
- Kuruyemişlerle hazırlamış olduğumuz harcımızı streç filmle kapatıp 10 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Dinlenen harcımızı iki eşit parçaya ayırıyoruz. (Dilerseniz tek tipte yapabilir yada üst süslemesini farklı malzemelerle de çeşitlendirebilirsiniz. )
- Ceviz büyüklüğünde kopardığımız harcımızı elimizi ıslayarak küçük toplar yapıyoruz, toplam 34 adet top çıkardım ben.
- Hazırladığımız toplarımızı hindistan cevizi ve kakaoya bulayıp servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun 🙂
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder