26 Mart 2020 Perşembe

Meyveli Toplar Tarifi

Meyveli Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yeşil elma
  • Yarım havuç
  • 1 kahve fincanı çiğ fındık
  • 1 kahve fincanı çiğ badem
  • 1 çorba kaşığı iç ceviz
  • 3 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 10 adet kuru kayısı
  • 3 adet hurma
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz tarçın
  • 1 fiske yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı bal (İsteğe bağlı)
Üzeri İçin;
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çorba kaşığı toz kakao (Tepeleme olacak)

Meyveli Toplar Tarifi Yapılışı

Kahvenizin yanına, tatlı krızlerinize yada ara öğünlerinizde rahatlıkla tüketebiliceğiniz, enerji dolu, lezzetli yulafsız, bisküvisiz meyve topları yapıyoruz.
  1. Öncelikle havuç ve elmalarımızın kabuklarını soyup rendeliyoruz (elma kabuklarını atmıyoruz limon dilimleri ile birlikte detoks suyumuza ekliyoruz)
  2. Rendelediğimiz havuç ve elmalarımızı yenibahar ve toz tarçın ekleyerek tavaya alıyoruz.
  3. 7-8 dakika kadar elma ve havucumuzu pişiriyoruz.
  4. İndirmeye yakın 1 tatlı kaşığı balı da ekleyip 1-2 tur çevirdikten sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  5. Elmalarımız soğurken 1 saat kadar sıcak suda bekletmiş olduğumuz hurma ve kuru kayısılarımızı suyundan süzüp küp küp doğruyoruz.
  6. Ceviz, badem ve fındık içimizi iri olarak rondodan çekiyoruz ve bir kaseye alıyoruz.
  7. Rondomuzun tabanına hindistan cevizini, küp hurma ve kayısılarımızı, soğuyan havuçlu elmalarımızı eklıyerek tum malzemelerin karışmasını sağlıyoruz.
  8. Meyveli harcımızı derin bir kaba alıp iri olarak çektiğimiz kuruyemişlerimizi de ekleyerek yoğuruyoruz.
  9. Kuruyemişlerle hazırlamış olduğumuz harcımızı streç filmle kapatıp 10 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz.
  10. Dinlenen harcımızı iki eşit parçaya ayırıyoruz. (Dilerseniz tek tipte yapabilir yada üst süslemesini farklı malzemelerle de çeşitlendirebilirsiniz. )
  11. Ceviz büyüklüğünde kopardığımız harcımızı elimizi ıslayarak küçük toplar yapıyoruz, toplam 34 adet top çıkardım ben.
  12. Hazırladığımız toplarımızı hindistan cevizi ve kakaoya bulayıp servis tabağına alıyoruz.
    Afiyet olsun 🙂

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder