26 Mart 2020 Perşembe

Yumak Poğaça Tarifi

Yumak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak süt
  • Yarım bardak su
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 1 yumurta beyazı içine
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 kesme şeker
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un
İçine
  • Tereyağ

Yumak Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Süt ve su ocakta ılıtılır.
  2. Diğer malzemelerle karıştırılır.
  3. Aldığı kadar un eklenerek hafif ele yapışan bir hamur elde edilir.
  4. Biraz dinlendirilen hamur iki parçaya bölünür ve hafif unla açılır oda sıcaklığındaki tereyağ sürülür ve ikiye katlanarak tekrar tereyağ sürülür ve şeritler kesilir.
  5. Kesilen şeritler kalınsa uzatılarak inceltilir.
  6. İp sarar gibi sarılarak tepsiye dizilir.
  7. Üzerine yumurta sürülüp 180 derecede pişirilir.
    Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder