Minik Ekmekler Tarifi
Minik Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2-2, 5 şu bardağı elenmiş un
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- Tuz
Minik Ekmekler Tarifi Yapılışı
- Su, süt, maya ve şekeri bir kaba alıp karıştırıyoruz. Un ve tuzu derin bir kapta karıştırıp ortasını açıyoruz.
- Hazırladığımız karışımı yavaş yavaş döküyoruz bu sırada zeytinyağı da ekliyoruz.
- Ele yapışan bir hamur elde ettikten sonra hamurumuzu sıcak bir yerde 1 saat dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurumuzu tezgah üzerine alıp tekrar yoğuruyoruz 8 eşit parçaya bölüp istediğimiz şekli veriyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerlerine azar azar un eliyoruz, bıçakla kesik atıyoruz.
- Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıktıktan sonra biraz sert olacaklardır üzerine nemli bir bez örtün soğumasını bekleyin sonrasında yumuşuyorlar. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder