27 Mart 2020 Cuma

Minik Ekmekler Tarifi

Minik Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2-2, 5 şu bardağı elenmiş un
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • Tuz

Minik Ekmekler Tarifi Yapılışı

  1. Su, süt, maya ve şekeri bir kaba alıp karıştırıyoruz. Un ve tuzu derin bir kapta karıştırıp ortasını açıyoruz.
  2. Hazırladığımız karışımı yavaş yavaş döküyoruz bu sırada zeytinyağı da ekliyoruz.
  3. Ele yapışan bir hamur elde ettikten sonra hamurumuzu sıcak bir yerde 1 saat dinlendiriyoruz.
  4. Dinlenen hamurumuzu tezgah üzerine alıp tekrar yoğuruyoruz 8 eşit parçaya bölüp istediğimiz şekli veriyoruz.
  5. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerlerine azar azar un eliyoruz, bıçakla kesik atıyoruz.
  6. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Fırından çıktıktan sonra biraz sert olacaklardır üzerine nemli bir bez örtün soğumasını bekleyin sonrasında yumuşuyorlar. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder