28 Mart 2020 Cumartesi

Nohutlu Karnabahar Tarifi

Nohutlu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük soğan
  • 3 havuç
  • 1 küçük karnabahar
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 2 çay kaşığı toz zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • Tuz, toz biber, karabiber
  • 1 yemek kaşığı susam
  • Zeytinyağı

Nohutlu Karnabahar Tarifi Yapılışı


  1. Havuçları dilediğimiz gibi doğrayalım, soğanlarıda öyle, yağı ısıtalım nohutları, soğan ve havuçları birlikte kavuralım, kavururken zerdeçal ekleyelim. Bu üçlüyü güzel kavurmak önemli.
  2. Daha sonra ince ince ayırdığımız karnabaharları ekleyelim, baharatlarını ekleyelim. 7 dakika karıştırarak yüksek ateşte kavuralım, ateşi kısıp kapağını kapatalım pişmeye bırakalım. Pişmeye yakın susam ekleyelim.
  3. Sıcak ılık veya soğuk servis edebiliriz.
    Dilerseniz üzerine limon suyu ekleyerek tüketebilirsiniz.
    Afiyetle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder