6 Mart 2020 Cuma

Patatesli Pratik Boşnak Mantısı Tarifi

Patatesli Pratik Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 çift milföy hamuru
Üzerine sürülmesi için
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için
  • 2 adet orta boy haşlanmış patates
  • Tuz, karabiber, kuru nane
Üzeri için
  • Bir kase su ile inceltilmiş yoğurt
  • 1 diş dövülmüş sarımsak

Patatesli Pratik Boşnak Mantısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak mantımızın iç harcını hazırlayalım.Haşlayıp soydüğümuz patatesleri ezelim üzerine dilediğiniz miktar tuz ve karabiber ekleyelim (Pul biber de ekleyebilirsiniz)
  2. Milföy hamurumuzu 8 parçaya bölelim.
  3. Aralarına patates harcımızı ekleyip bohça şeklinde kapatıp kare kare fırın kabımıza diziyoruz. Aynı işlemi hepsine uyguluyoruz.
  4. Üzerilerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  5. Sonrasında tabağımıza alıp üzerine sarımsaklı veya sade yoğurdumuzu gezdirip afiyetle yiyebilirsiniz.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
    Hayatınız lezzet dolsun 👌

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder