Patatesli Pratik Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 çift milföy hamuru
Üzerine sürülmesi için
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için
- 2 adet orta boy haşlanmış patates
- Tuz, karabiber, kuru nane
Üzeri için
- Bir kase su ile inceltilmiş yoğurt
- 1 diş dövülmüş sarımsak
Patatesli Pratik Boşnak Mantısı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak mantımızın iç harcını hazırlayalım.Haşlayıp soydüğümuz patatesleri ezelim üzerine dilediğiniz miktar tuz ve karabiber ekleyelim (Pul biber de ekleyebilirsiniz)
- Milföy hamurumuzu 8 parçaya bölelim.
- Aralarına patates harcımızı ekleyip bohça şeklinde kapatıp kare kare fırın kabımıza diziyoruz. Aynı işlemi hepsine uyguluyoruz.
- Üzerilerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Sonrasında tabağımıza alıp üzerine sarımsaklı veya sade yoğurdumuzu gezdirip afiyetle yiyebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hayatınız lezzet dolsun 👌
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder