Patlıcan Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 1 adet patates
İç harcı için:
- Yarım kilo dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Patlıcan Kapama Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patlıcanları uzun uzun ince bir şekilde keselim ve yağda hafif kızartalım.
- Sonra iç harcı hazırlamaya geçelim.Yemeklik doğradığımız soğan, biber ve sarımsağı yağda hafif kavurduktan sonra salçayı, ardından kıymayı ilave edelim.
- Bir taşım kavurduktan sonra koyma suyunu salacaktır.
- Tam çekmeye yakın yemeklik doğradığımız domatesi ve baharatları ekleyip yarım çay bardağı kadar su ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
- Patlıcanları 20 cm kelepçeli kalıba bir kısmı dışarda kalacak şekilde sıra sıra sıra dizelim.(Kelepçeli kalıbınız yoksa küçük boy borcamda olur)
- İç harcın tamamını patlıcanların üzerine boşaltalım.
- İnce ince halka şeklinde doğradığımız patatesleri de harcın üzerine dizelim.
- Bir kısmını dışarıda bıraktığımız patlıcanlarla patateslerin üzerini tamamen kapatalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dk pişirelim.
- Pişen patlıcan kapamayı tereyağlı enfes bir pirinç pilavının yanında servis edebilirsiniz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder