13 Mart 2020 Cuma

Patlıcan Kapama Tarifi

Patlıcan Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet patates
İç harcı için:
  • Yarım kilo dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Patlıcan Kapama Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanları uzun uzun ince bir şekilde keselim ve yağda hafif kızartalım.
  2. Sonra iç harcı hazırlamaya geçelim.Yemeklik doğradığımız soğan, biber ve sarımsağı yağda hafif kavurduktan sonra salçayı, ardından kıymayı ilave edelim.
  3. Bir taşım kavurduktan sonra koyma suyunu salacaktır.
  4. Tam çekmeye yakın yemeklik doğradığımız domatesi ve baharatları ekleyip yarım çay bardağı kadar su ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
  5. Patlıcanları 20 cm kelepçeli kalıba bir kısmı dışarda kalacak şekilde sıra sıra sıra dizelim.(Kelepçeli kalıbınız yoksa küçük boy borcamda olur)
  6. İç harcın tamamını patlıcanların üzerine boşaltalım.
  7. İnce ince halka şeklinde doğradığımız patatesleri de harcın üzerine dizelim.
  8. Bir kısmını dışarıda bıraktığımız patlıcanlarla patateslerin üzerini tamamen kapatalım.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dk pişirelim.
  10. Pişen patlıcan kapamayı tereyağlı enfes bir pirinç pilavının yanında servis edebilirsiniz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder