Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Peynir Dolgulu İçli Köfte Tarifi

Peynir Dolgulu İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

    Hamuru için:

  • 1,5 su bardağıköftelik ince bulgur
  • 1 yemek kaşığıirmik
  • 2 su bardağısıcak su
  • 1 adetyumurta
  • 1 yemek kaşığıbiber salçası
  • 2 yemek kaşığıun
  • 1 tatlı kaşığıtoz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığısarımsak tozu
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığıkimyon

    İçi için:

  • 150 gramçeçil peyniri

    Kızartmak için:

  • 3/4 su bardağısıvı yağ

Peynir Dolgulu İçli Köfte Tarifinin Pişirme Önerisi

Çeçil peynir yerine dilediğiniz eriyen başka bir çeşit peynir kullanarak da köftelerinizi hazırlayabilirsiniz.

Peynir Dolgulu İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

    Hamuru için:

  1. Köftelik ince bulguru, irmiği ve sıcak suyu bir kabın içerisine alın. Güzelce şişene kadar oda sıcaklığında 10 dakika kadar dinlendirin.
  2. Ardından yumurtayı kırarak ilave edin. Üzerine un, salça, tuz ve tüm baharatları ilave ederek güzelce yoğurun.
  3. Hazırladığınız hamuru buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.
  4. Çıkarıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. İçlerini parmağınız yardımıyla oyarak şekil verin ve peynirle doldurun.
  5. Yine elinizle yuvarlak bir şekil verin. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi uygulayın.
  6. Yağınızı derin bir tavanın içerisine alın. Hazırladığınız köftelerin yağın içerisine atın ve arkalı önlü kızartın.
  7. Güzelce piştiğinde yağlarını kevgir yardımıyla süzdürerek ocaktan alın ve afiyetle tüketin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?