Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy kereviz
- 1 orta boy patates
- 1 orta boy havuç
- 1 orta boy portakalın suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Üzerini hafif geçecek kadar su
Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi Yapılışı
Selamun Aleyküm 🌼
Bizde çook sevilen, kereviz yemeyene bile yedirtecek enfes yemeğimi sizinle paylaşmak istedim 🥰 Buyurun tarifime 🌼
- Kerevizi soyup yıkadıktan sonra orta boy olacak şekilde dilimliyoruz.
- Patates ve havuç için de aynı şeyi uyguluyoruz.
- Tencereye hepsini alıp zeytinyağı ile birlikte kerevizin kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Üzerine tuzu ekleyip portakalın suyunu da koyduktan sonra üzerini biraz geçecek kadar su koyuyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıyoruz ve sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Olunca tercihen ılık olarak servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder