24 Mart 2020 Salı

Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi

Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kereviz
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy portakalın suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Üzerini hafif geçecek kadar su

Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi Yapılışı

Selamun Aleyküm 🌼
Bizde çook sevilen, kereviz yemeyene bile yedirtecek enfes yemeğimi sizinle paylaşmak istedim 🥰 Buyurun tarifime 🌼
  1. Kerevizi soyup yıkadıktan sonra orta boy olacak şekilde dilimliyoruz.
  2. Patates ve havuç için de aynı şeyi uyguluyoruz.
  3. Tencereye hepsini alıp zeytinyağı ile birlikte kerevizin kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  4. Üzerine tuzu ekleyip portakalın suyunu da koyduktan sonra üzerini biraz geçecek kadar su koyuyoruz.
  5. Tencerenin kapağını kapatıyoruz.
  6. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıyoruz ve sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  7. Olunca tercihen ılık olarak servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder