Süt Dilimi Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket kakao
- 1 paket vanilya
Krema için;
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tepeleme yemek kaşığından biraz fazla nişasta
- 2 bardak süt
- Yarım paket vanilya
- 40 gr beyaz çikolata (olmasa da olur)
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
Süt Dilimi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pandispanyamızı hazırlayalım, 4 yumurtanın beyazını ve sarısı ayırıp, beyazlarını mikserle köpürene kadar çırpıyoruz.
- İçine sakın sarısı karışmasın yoksa krema gibi olmaz. Daha sonra şekeri yavaş yavaş ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
- Sırasıyla teker teker sarıları da ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz.
- En son unu kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu da ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
- Bu karışımı yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine döküp 190 derece önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken kremamızı hazırlayalım. Unu, nişastayı ve şekeri tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz.
- Katılaşmaya başlayınca yaklaşık 8 dakika piştikten sonra çikolatamızı koyarak eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra ocaktan alıp tereyağını ve vanilyayı katarak karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Kekimiz pişince 5-10 dakika biraz sıcağını attıktan sonra ikiye bölerek bir yarımına kremamızı yayıyoruz.
- Diğer yarımı üstüne kapatarak servis tabağımıza alıyoruz. Afiyet olsun ☺️
Not: Benim kızım biraz kabarık sevdiği için 2 kaşıktan fazla kullandım kabartma tozunu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder