18 Mart 2020 Çarşamba

Süt Dilimi Tarifi

Süt Dilimi Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için;
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket kakao
  • 1 paket vanilya
Krema için;
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığından biraz fazla nişasta
  • 2 bardak süt
  • Yarım paket vanilya
  • 40 gr beyaz çikolata (olmasa da olur)
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ

Süt Dilimi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pandispanyamızı hazırlayalım, 4 yumurtanın beyazını ve sarısı ayırıp, beyazlarını mikserle köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. İçine sakın sarısı karışmasın yoksa krema gibi olmaz. Daha sonra şekeri yavaş yavaş ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
  3. Sırasıyla teker teker sarıları da ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz.
  4. En son unu kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu da ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
  5. Bu karışımı yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine döküp 190 derece önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz.
  6. Kekimiz pişerken kremamızı hazırlayalım. Unu, nişastayı ve şekeri tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz.
  7. Katılaşmaya başlayınca yaklaşık 8 dakika piştikten sonra çikolatamızı koyarak eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
  8. Daha sonra ocaktan alıp tereyağını ve vanilyayı katarak karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  9. Kekimiz pişince 5-10 dakika biraz sıcağını attıktan sonra ikiye bölerek bir yarımına kremamızı yayıyoruz.
  10. Diğer yarımı üstüne kapatarak servis tabağımıza alıyoruz. Afiyet olsun ☺️
Not: Benim kızım biraz kabarık sevdiği için 2 kaşıktan fazla kullandım kabartma tozunu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder