16 Mart 2020 Pazartesi

Yer Fıstıklı Palize Tarifi

Yer Fıstıklı Palize Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 avuç yer fıstığı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı üzüm pekmezi
  • 2 su bardağı su

Yer Fıstıklı Palize Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak bir bardak pekmez tencereye konulur.
  2. Üzerine mısır nişastası konulur.
  3. Nişasta içinde eriyene kadar ocağa almadan güzelce karıştırılır.
  4. Karıştırılan tencere ocağa alınır ,karıştırılmaya devam edilir.
  5. Üzerine iki bardak su eklenir.
  6. Kaynayan kadar karıştırılır. Bir dakika kaynatılır.
  7. Servis tabaklarına alınır.
  8. Tavaya tereyağ konulur(ben margarin kullandım) içine fıstıklar atılır kavrulur.
  9. Sonra servis tabakların üstüne eşit bir sekilde yağ ve fıstıklar dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder