Ana içeriğe atla
Yoğurt Çorbası (Ayranlı Çorba) Tarifi 
 
Yoğurt Çorbası (Ayranlı Çorba) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı buğday
 
- Yarım su bardağından biraz fazla yarma mısır
 
- 1 su bardağı yoğurt
 
- 2 kaşık un
 
- Tuz
 
- Nane
 
- Tereyağı
 
Yoğurt Çorbası (Ayranlı Çorba) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle buğdaylarımızı yıkayıp, ocağın üstüne alıyoruz bir 15 dk pişiriyoruz .
 
- Biraz piştikten sonrada yarma mısırları da ekliyoruz . Ben önceden haşlayıp, paketleyip buzluğa koyuyorum daha kolay oluyor.
 
- Su da ekliyoruz pişmeye bırakıyoruz.
 
- Y0ğurdu ve unu bu kapta karıştırıyoruz .Birazda soğuk su katıp çırpıyoruz.
 
- Çorbanın kesmemesi için çorbadaki sudan da ekleyip, karıştıra karıştıra döküyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz.
 
- Kaynayınca tencerenin kapağını kapatmıyoruz birazda öyle kaynıyor .
 
- Tuzunu atıp, nane yağını da ayrı tavada yapıp, döküyoruz.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder