28 Mart 2020 Cumartesi

Yoğurt Çorbası (Ayranlı Çorba) Tarifi

Yoğurt Çorbası (Ayranlı Çorba) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı buğday
  • Yarım su bardağından biraz fazla yarma mısır
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 kaşık un
  • Tuz
  • Nane
  • Tereyağı

Yoğurt Çorbası (Ayranlı Çorba) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle buğdaylarımızı yıkayıp, ocağın üstüne alıyoruz bir 15 dk pişiriyoruz .
  2. Biraz piştikten sonrada yarma mısırları da ekliyoruz . Ben önceden haşlayıp, paketleyip buzluğa koyuyorum daha kolay oluyor.
  3. Su da ekliyoruz pişmeye bırakıyoruz.
  4. Y0ğurdu ve unu bu kapta karıştırıyoruz .Birazda soğuk su katıp çırpıyoruz.
  5. Çorbanın kesmemesi için çorbadaki sudan da ekleyip, karıştıra karıştıra döküyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  6. Kaynayınca tencerenin kapağını kapatmıyoruz birazda öyle kaynıyor .
  7. Tuzunu atıp, nane yağını da ayrı tavada yapıp, döküyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder