5 Mart 2020 Perşembe

Zeytinyağlı Yeşil Elmalı Kereviz Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Yeşil Elmalı Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy kereviz
  • 3 adet orta boy yeşil elma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet havuç
  • 1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, toz şeker
  • 1 adet limon
  • 3 subardağı su (normal su bardağı ölçüsü )

Zeytinyağlı Yeşil Elmalı Kereviz Yemeği Tarifi Yapılışı


  1. Tencereye yağı koyalım soğanı, biberleri(çekirdeklerini çıkartıp), havuçları koyalım ve doğrayıp 1 dk kavuralım.
  2. Limonlu sudan kereviz ve elmaları çıkarıp yıkayalım süzgüçe alalım ocağın altını kısalım.
  3. Tencereye kerevizi yeşil elmayı ekleyelim 2 dk kavuralım.
  4. Tuz karabiberi şekeri serpelim üzerine soğuk suyunu verelim.
  5. Fokurdayınca ocağın altını kısalım kısık ateşte 40-45 dk pişirelim. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder