Bahar Güzeli (Kendi Tarifim) İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt (1 bardağı kremşanti için)
- 3 dolu yemek kaşığı şeker
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 adet şekerli vanilin
- 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 1 tutam tuz ( dileseniz tuz yerine direkt tuzlu tereyağı kullanabilirsiniz)
- 1 paket krem şanti (çırpıp buz dolabında bekletin)
- Bebek bisküvisi
- İsteğe bağlı mevsim meyveleri
Bahar Güzeli (Kendi Tarifim) Yapılışı
- Krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpıp buzdolabına alın.
- Pasta kreması için; 3 su bardağı süt, şeker, un, yumurta bir tencereye alınarak çırpılır. Ardından orta ateşte baloncuk oluşana kadar hızlıca çırpılarak pişirilir.
- Pişen krema ocaktan alınarak tereyağı, tuz (ikisi yerine direkt tuzlu tereyağı da olabilir) ve vanilin eklenerek içinde kaybolana kadar çırpılır. Ara ara çırparak hem kabuklanmamasını hem de çabuk soğumasını sağlayabilirsiniz. (dilerseniz bu aşamada ekleyeceğiniz bir yemek kaşığı sıvı yağ da iyice çırpıldığında kabuklanmamasına yardımcı olacaktır. ).
- Krem şantiyi alıp soğuyan muhallebiye 5 adımda her bir kaşık krem şanti muhallebide kaybolacak şekilde parça parça çırpın.
- Kaselerimize bebek bisküvisini üçerli halde kırarak tabanı hazırlayın meyveleri dilediğiniz şekilde dizin.
- Üzerine bir kepçe yardımıyla meyveler ve bisküviler yukarı çıkmayacak şekilde yavaş yavaş kremasını dökün.
- Ardından üzerini de dilediğiniz şekilde süsleyip 2 saat buz dolabında dinlendirin.
Enfes pastanız servise hazırsa afiyet olsun, keyifli günler dilerim efendim. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder