4 Nisan 2020 Cumartesi

Cocostar Kurabiye (Islak Kurabiye) Tarifi

Cocostar Kurabiye (Islak Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr oda sıcaklığında margarin
  • 2 adet yumurta sarısı (akını atmayın içerisinde kullanacağız)
  • Yarım paket pudra şekeri (125gr)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un
İç malzemesi;
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta akı
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su

Cocostar Kurabiye (Islak Kurabiye) Tarifi Yapılışı

  1. Hamur için gerekli bütün malzemeleri karıştırıp kurabiye hamuru elde ediyoruz.
  2. İç harcı için gerekli malzemeleri ayrı bir kapta karıştırıyoruz.
  3. Kurabiye hamurundan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde hafif açıp içerisine bir tatlı kaşığı kadar hindistan cevizli harçtan koyuyoruz.
  4. Kenarlarını kapatıp yuvarlak bir sekil vererek yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  5. Bütün hamur bitince 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz.
  6. Kurabiyeler pişerken şerbetimizi hazırlıyoruz.
  7. Kurabiye ve şerbet ılıyınca kurabiyeleri teker teker şerbetin içerisine alıyoruz.
  8. Bir iki defa çevirip kurabiyeyi şerbetten çıkarıyoruz.
  9. Tüm kurabiyelere aynı işlemi uyguluyoruz. Şerbette çok bekletirseniz kurabiye hamurlaşır, dağılabilir.
  10. Bir gün beklettikten sonra yerseniz daha güzel olacaktır.
Afiyet olsun. :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder