Cocostar Kurabiye (Islak Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr oda sıcaklığında margarin
- 2 adet yumurta sarısı (akını atmayın içerisinde kullanacağız)
- Yarım paket pudra şekeri (125gr)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
İç malzemesi;
- 1,5 su bardağı hindistan cevizi
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta akı
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
Cocostar Kurabiye (Islak Kurabiye) Tarifi Yapılışı
- Hamur için gerekli bütün malzemeleri karıştırıp kurabiye hamuru elde ediyoruz.
- İç harcı için gerekli malzemeleri ayrı bir kapta karıştırıyoruz.
- Kurabiye hamurundan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde hafif açıp içerisine bir tatlı kaşığı kadar hindistan cevizli harçtan koyuyoruz.
- Kenarlarını kapatıp yuvarlak bir sekil vererek yağlanmış tepsiye diziyoruz.
- Bütün hamur bitince 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz.
- Kurabiyeler pişerken şerbetimizi hazırlıyoruz.
- Kurabiye ve şerbet ılıyınca kurabiyeleri teker teker şerbetin içerisine alıyoruz.
- Bir iki defa çevirip kurabiyeyi şerbetten çıkarıyoruz.
- Tüm kurabiyelere aynı işlemi uyguluyoruz. Şerbette çok bekletirseniz kurabiye hamurlaşır, dağılabilir.
- Bir gün beklettikten sonra yerseniz daha güzel olacaktır.
Afiyet olsun. :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder