Fındıklar Efendisi Kekim (Unsuz Ve Tek Kelimeyle Mükemmel) Tarifi İçin Malzemeler
- 220-250 gr pudra şekeri (elenmiş)
- 250 gr toz fındık yada badem
- 5 yumurta
- Bir cimdik tuz
- Bir paket vanilya
Üzeri için;
- 200 gr pasta için özel benmari eritilmiş çikolata
Süslemek için;
- badem fındık vesaire
Fındıklar Efendisi Kekim (Unsuz Ve Tek Kelimeyle Mükemmel) Tarifi Yapılışı
Marketlerde um kalmadı be ben doğum günüme hangi keki pişirsem dedim. Aklıma güzel mi güzel, lezzetli mi lezzetli olan bir kek geldi. Tarife aslında 6 ile 8 kişilik yazmışım, ama tek kişilik de olabilir o kadar lezzetli. Hemen başlayalım;
- Pudra şekerimizi eleyelim, üzerine bademi veya fındık tozunu, vanilya şekeri ve bir cimdik tuza ekleyip yavaşça karıştıralım. Ayrı kaplara 4 yumurtayı ayıralım. Bir yumurtayı tüm olarak yumurta sarılarına ekleyelim.
- Öncelikle yumurta sarıları olan kapı köpürüne kadar çırpalım ve toz karışıma ekleyip iyice karıştıralım. Normal kaşık tavsiye ederim çünkü spatula veya mikser ile tellere yapışacaktır, normal tahta kaşık veya başka düz bir şey ile karıştırın. Çok zor olacak çünkü ilkin sert hamur oluyor.
- Hepsini karıştırdıktan sonra sıra yumurta beyazlara geliyor. Yumurta beyazları çırpın, köpük olduğu zaman ve sert olduğu zaman yetmiş oluyor. Bunu da karışıma ekleyin güzelce hepsini karıştırın.
- Fırınınızı 180 derece altlı üstlü ısıtın. Kelepçeli kabınızı tereyağ ile yağlayın.
- Kekinizi boşaltın. Kabartma tozu kullanmadığımız için boşalttığınız gibi pişecektir.
- 30 dk sonra kürdan testi yapın. Hamur yapışmışsa kekimiz pişmiş olacaktır.
- Soğuduktan sonra benmari erittiğimiz çikolatayı sürün ve dilediğiniz gibi süsleyin.
Arkadaşlar çok güzel bir tat ben ikram etmekten vazgeçiyordum hepsini kendim yemek istedim. 😂.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder