Çok Kolay El Yapımı Etli Mantı El Açması Tarifi İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un
- 2 yumurta
- 2 su bardağı ılık su
- Tuz
İçi için;
- 400-500 gr. kıyma
- Tereyağ
- Salça
- Yoğurt
- Sarımsak
- Nane
- Sumak
- 1 adet kuru soğan
Üzerine;
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım tatlı kaşığı nane
Çok Kolay El Yapımı Etli Mantı El Açması Tarifi Yapılışı
Merhaba güzel insanlar.
Bu tarifi dilerseniz yarıya azaltarak 2-3 kişilikte yapabilirsiniz.
- Kuru soğanı küp küp olacak şekilde doğrayın. İçine kıyma tuz karabiber ve dilerseniz pul biber ekleyin ve karıştırın. İç harcımız hazır.
- Yoğurma kabının içine un, yumurta ve suyu alarak yoğurun iyice. Kulak memesi kıvamına getirin. Hamur cıvık bir hamur olmayacak. Buna dikkat edelim.
- Hamur kendini toparlayınca tezgahınıza un serperek hamuru birse tezgahta toparlayın ve ince uzun hale getirin.
- Ben büyük açmakla uğraşmak istemediğim için minik minik bezeler halinde yaptım. Hamurunuzu bezelere bölün bu tariften ben toplamda 8 beze çıkardım.
- Daha sonra bir bezeyi merdane yardımı ile unladığınız tezgahta çok kalın kalmayacak şekilde aşırı da inceltmeden açabildiğiniz kadar açın.
- Sonra keskin bir bıçak yardımı ile açtığınız hamuru bir parmaktan biraz daha kalın olacak şekilde şeritler halinde kesin.
- Unutmayın kare kare katlamayacağız.
- Kestiğiniz bir şerite boydan boya hazırladığınız kıymalı harçtan koyun aralıksız bir şekilde.
- Resimlerde görebilirsiniz. Daha sonra şerit şeklinde olan hamuru harç içinde kalacak şekilde cimcikler gibi kenarları birleştirin. Kapalı pide yapar gibi düşünün.
- Daha sonra keskin olan bir bıçak yardımı ile hamuru istediğiniz büyüklükte küp küp kesin.
- Fırın tepsinize pişirme kağıdı serip biraz un atın. Kestiğiniz bütün hamurları tepsiye alın ve 50-60 derecede 5 dakika kadar kavrulması için fırına koyun.
- Ben hamurlar birbirine yapışmasın diye 3-4 ayrı tepside fırınladım.
- Daha sonra ilk sıcağı çıkınca kaynattığını bir tencere suda mantılarınızı haşlayın. Benim ocağım elektrikli 10 dakika da pişirdi. 10-15 dakika içinde pişmiş olacaktır.
- Ocakta sos tencerenizde tereyağı ya da sıvı yağ kullanarak salça ekleyin ve içine pişen mantının suyunda bir iki kaşık ekleyin kaynasın sos hazır.
- Yanına sarımsaklı sos, üzerine nane ve sumak ekleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun güzel insanlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder