20 Nisan 2020 Pazartesi

Çok Kolay El Yapımı Etli Mantı El Açması Tarifi

Çok Kolay El Yapımı Etli Mantı El Açması Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı ılık su
  • Tuz
İçi için;
  • 400-500 gr. kıyma
  • Tereyağ
  • Salça
  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Nane
  • Sumak
  • 1 adet kuru soğan
Üzerine;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım tatlı kaşığı nane

Çok Kolay El Yapımı Etli Mantı El Açması Tarifi Yapılışı

Merhaba güzel insanlar.
Bu tarifi dilerseniz yarıya azaltarak 2-3 kişilikte yapabilirsiniz.
  1. Kuru soğanı küp küp olacak şekilde doğrayın. İçine kıyma tuz karabiber ve dilerseniz pul biber ekleyin ve karıştırın. İç harcımız hazır.
  2. Yoğurma kabının içine un, yumurta ve suyu alarak yoğurun iyice. Kulak memesi kıvamına getirin. Hamur cıvık bir hamur olmayacak. Buna dikkat edelim.
  3. Hamur kendini toparlayınca tezgahınıza un serperek hamuru birse tezgahta toparlayın ve ince uzun hale getirin.
  4. Ben büyük açmakla uğraşmak istemediğim için minik minik bezeler halinde yaptım. Hamurunuzu bezelere bölün bu tariften ben toplamda 8 beze çıkardım.
  5. Daha sonra bir bezeyi merdane yardımı ile unladığınız tezgahta çok kalın kalmayacak şekilde aşırı da inceltmeden açabildiğiniz kadar açın.
  6. Sonra keskin bir bıçak yardımı ile açtığınız hamuru bir parmaktan biraz daha kalın olacak şekilde şeritler halinde kesin.
  7. Unutmayın kare kare katlamayacağız.
  8. Kestiğiniz bir şerite boydan boya hazırladığınız kıymalı harçtan koyun aralıksız bir şekilde.
  9. Resimlerde görebilirsiniz. Daha sonra şerit şeklinde olan hamuru harç içinde kalacak şekilde cimcikler gibi kenarları birleştirin. Kapalı pide yapar gibi düşünün.
  10. Daha sonra keskin olan bir bıçak yardımı ile hamuru istediğiniz büyüklükte küp küp kesin.
  11. Fırın tepsinize pişirme kağıdı serip biraz un atın. Kestiğiniz bütün hamurları tepsiye alın ve 50-60 derecede 5 dakika kadar kavrulması için fırına koyun.
  12. Ben hamurlar birbirine yapışmasın diye 3-4 ayrı tepside fırınladım.
  13. Daha sonra ilk sıcağı çıkınca kaynattığını bir tencere suda mantılarınızı haşlayın. Benim ocağım elektrikli 10 dakika da pişirdi. 10-15 dakika içinde pişmiş olacaktır.
  14. Ocakta sos tencerenizde tereyağı ya da sıvı yağ kullanarak salça ekleyin ve içine pişen mantının suyunda bir iki kaşık ekleyin kaynasın sos hazır.
  15. Yanına sarımsaklı sos, üzerine nane ve sumak ekleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun güzel insanlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder