Ekmek Tarifi
Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket yaş mayanın yarısı veya 1 paket instant maya
- 1, 5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet kesme şeker
- 4 su bardağı un
Ekmek Tarifi Yapılışı
- Karıştırma kabına maya, ılık su, tuz, şekeri ekleyip karıştırın.
- Önce 3 su bardağı unu koyup yoğurun.
- Yavaş yavaş 1 su bardağı unu ekleyip 5 dk daha yoğurun.
- 1 saat ılık ortamda mayalandırın.
- Hamuru un serpilmiş tezgaha alın.
- 8 eşit parçaya bölüp 5 dk daha dinlendirin.
- Her bir bezeyi elinizle uzunlamasına açıp içe doğru katlanarak, şekil veriyoruz.
- Uçlarını elimizle sivriltiyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla yerleştiriyoruz.
- Üzerine başka bir tepsiyi kapatıp 15-20 dk bekletiyoruz.
- Hamurların yanlarına keskin bir bıçakla derin bir çizik atıyoruz.
- Fırının tabanına küçük bir kase su koyun.
- Tepsiyi tekrar üzerine kapatıp önceden ısıtılmış 250 derece alt üst ayarda 15 dk pişiriyoruz.
- Sonra üzerinden tepsiyi alıp, ekmeklerin üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder