18 Nisan 2020 Cumartesi

Ekmek Tarifi

Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket yaş mayanın yarısı veya 1 paket instant maya
  • 1, 5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet kesme şeker
  • 4 su bardağı un

Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Karıştırma kabına maya, ılık su, tuz, şekeri ekleyip karıştırın.
  2. Önce 3 su bardağı unu koyup yoğurun.
  3. Yavaş yavaş 1 su bardağı unu ekleyip 5 dk daha yoğurun.
  4. 1 saat ılık ortamda mayalandırın.
  5. Hamuru un serpilmiş tezgaha alın.
  6. 8 eşit parçaya bölüp 5 dk daha dinlendirin.
  7. Her bir bezeyi elinizle uzunlamasına açıp içe doğru katlanarak, şekil veriyoruz.
  8. Uçlarını elimizle sivriltiyoruz.
  9. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla yerleştiriyoruz.
  10. Üzerine başka bir tepsiyi kapatıp 15-20 dk bekletiyoruz.
  11. Hamurların yanlarına keskin bir bıçakla derin bir çizik atıyoruz.
  12. Fırının tabanına küçük bir kase su koyun.
  13. Tepsiyi tekrar üzerine kapatıp önceden ısıtılmış 250 derece alt üst ayarda 15 dk pişiriyoruz.
  14. Sonra üzerinden tepsiyi alıp, ekmeklerin üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder