18 Nisan 2020 Cumartesi

Hafif Portakallı Tatlı Tarifi

Hafif Portakallı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Portakal sosu için
  • 3 su bardağı portakal suyu
  • 3 yemek kaşığı nişasta mısır nişastası veya buğday nişastası fark etmez
  • Yarım su bardağı toz şeker
Muhallebisi için
  • 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 vanilin
  • 1 kaşık tereyağı

Hafif Portakallı Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle portakal sosumuzu hazırlamak için tenceremize portakal suyumuzun nişastamızı şekerimizi alıp iyice çırpalım topaklanmaması için, iyice ama.
  2. Ve ocağın üstüne indirelim, kaynadığında göz göz olduğunda kekler için kullandığımız kalıbı sudan geçirerek sosumuzu içine dökelim ve dolaba atalım ilk sıcaklığı çıktıktan sonra.
  3. Sonra muhallebiyi yapmaya başlayalım; sütümüzü, şekerimizi, nişastamızı, unumuzu alalım, iyice çırpalım topaklanmaması için.
  4. Ocağa alalım ve pişirelim, muhallebimiz göz göz olduğunda ocağımızı kapatıp vanilyayı tereyağını ekleyelim ve karıştıralım.
  5. Muhallebimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıbı aktaralım ve 3 saat dolapta dinlendirelim.
Şimdiden yapanlara afiyet olsun gerçekten çok güzel hafif bir tatlı oldu yazın kurtarıcısı olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder