Hafif Portakallı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Portakal sosu için
- 3 su bardağı portakal suyu
- 3 yemek kaşığı nişasta mısır nişastası veya buğday nişastası fark etmez
- Yarım su bardağı toz şeker
Muhallebisi için
- 5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 vanilin
- 1 kaşık tereyağı
Hafif Portakallı Tatlı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle portakal sosumuzu hazırlamak için tenceremize portakal suyumuzun nişastamızı şekerimizi alıp iyice çırpalım topaklanmaması için, iyice ama.
- Ve ocağın üstüne indirelim, kaynadığında göz göz olduğunda kekler için kullandığımız kalıbı sudan geçirerek sosumuzu içine dökelim ve dolaba atalım ilk sıcaklığı çıktıktan sonra.
- Sonra muhallebiyi yapmaya başlayalım; sütümüzü, şekerimizi, nişastamızı, unumuzu alalım, iyice çırpalım topaklanmaması için.
- Ocağa alalım ve pişirelim, muhallebimiz göz göz olduğunda ocağımızı kapatıp vanilyayı tereyağını ekleyelim ve karıştıralım.
- Muhallebimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıbı aktaralım ve 3 saat dolapta dinlendirelim.
Şimdiden yapanlara afiyet olsun gerçekten çok güzel hafif bir tatlı oldu yazın kurtarıcısı olabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder