Eli Böğründe Tarifi

Eli Böğründe Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr kuşbaşı et
  • 4 tane patates
  • 4 tane domates
  • 1 büyük soğan varsa arpacık soğan
  • 8 yeşil biber
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Pul biber

Eli Böğründe Tarifi Yapılışı

  1. Bütün sebzelerimizi yıkayıp küp küp doğradıktan sonra güveç tepsimizin ortasına etimizi koyup etrafına sebzelerimizi yerleştiriyoruz.
  2. Sonra üzerine baharatlarımızı, sıvı yağ ve suyumuz ekledikten sonra elimizle buruşturarak ıslatığımız fırın kağıdını serelim.
  3. Önceden ısıttığımız 250 º fırında yarım saat pişirelim.
  4. Yarım saatten sonra kağıdı üstünden kaldırarak bi yarım saat daha pişirelim. Yemeğimiz hazır afiyet olsun.

Yorumlar