Ana içeriğe atla
Eli Böğründe Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gr kuşbaşı et
 
- 4 tane patates
 
- 4 tane domates
 
- 1 büyük soğan varsa arpacık soğan
 
- 8 yeşil biber
 
- 6-7 diş sarımsak
 
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
 
- 1/2 (yarım) su bardağı su
 
- Tuz
 
- Karabiber
 
- Kekik
 
- Pul biber
 
Eli Böğründe Tarifi Yapılışı
- Bütün sebzelerimizi yıkayıp küp küp doğradıktan sonra güveç tepsimizin ortasına etimizi koyup etrafına sebzelerimizi yerleştiriyoruz.
 
- Sonra üzerine baharatlarımızı, sıvı yağ ve suyumuz ekledikten sonra elimizle buruşturarak ıslatığımız fırın kağıdını serelim.
 
- Önceden ısıttığımız 250 º fırında yarım saat pişirelim.
 
- Yarım saatten sonra kağıdı üstünden kaldırarak bi yarım saat daha pişirelim. Yemeğimiz hazır afiyet olsun.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder