4 Nisan 2020 Cumartesi

Etli Ve Ekşili Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

Etli Ve Ekşili Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 35 adet kurutulmuş patlıcan
  • Yarım kilo yağlı kırmızı et (ince ince doğranmış)
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Zeytinyağı(sıvı yağ da kullanılabilir)
  • Yarım demet maydanoz
  • Kuru nane
  • İsot
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı sumak
  • Limontuzu(pişirirken suyuna ekliyorum)

Etli Ve Ekşili Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kaynamış suyumuzu tencereye ekliyoruz ve patlıcanlarımızı içine atıp 20 dk pişiriyoruz.
  2. Önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra altını kısabilirsiniz.
  3. Daha sonra patlıcanlarımızı süzüp soğuk suyun altına tutuyoruz ve bir köşeye ayırıyoruz.
  4. Gelelim iç harcımızı hazırlamaya pirinçlerimizi güzelce yıkıyoruz süzdükten sonra salçamızı yağımızı tuzumuzu baharatlarımızı ve ince ince doğradığımız soğanları ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Daha sonra satır arası yaptığımız yağlı etimizi de harcımıza ekleyip yoğuruyoruz.
  6. En son küçük küçük doğradığımız maydanozu da ekledikten sonra patlıcanlarımızı doldurmaya başlıyoruz. (bu arada ben bol ekşili sevdiğim için iç harcına da limon tuzu ekledim siz damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz ☺️).
  7. Dolmayı pişireceğimiz tencerenin en altına çatal diziyorum dibi tutmasın diye daha sonra patlıcanlarımızı tek tek doldurup ağzını güzelce sıkıp tenceremize yerleştiriyoruz.
  8. Bütün patlıcanlarımızı doldurduktan sonra üzerine tuzunu ve limon tuzunu ekleyip kaynar suyumuzu döküyoruz.
  9. Önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 2 saat pişiriyoruz.
  10. Dolmalarımız suyunu çektikten sonra altını kapatıp servis edebilirsiniz.
  11. Yanına yeşil salata ve cacık çok yakışıyor şimdiden ellerinize sağlık 😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder