Etli Ve Ekşili Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
Etli Ve Ekşili Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 35 adet kurutulmuş patlıcan
- Yarım kilo yağlı kırmızı et (ince ince doğranmış)
- 1 adet büyük kuru soğan
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Zeytinyağı(sıvı yağ da kullanılabilir)
- Yarım demet maydanoz
- Kuru nane
- İsot
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı sumak
- Limontuzu(pişirirken suyuna ekliyorum)
Etli Ve Ekşili Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kaynamış suyumuzu tencereye ekliyoruz ve patlıcanlarımızı içine atıp 20 dk pişiriyoruz.
- Önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra altını kısabilirsiniz.
- Daha sonra patlıcanlarımızı süzüp soğuk suyun altına tutuyoruz ve bir köşeye ayırıyoruz.
- Gelelim iç harcımızı hazırlamaya pirinçlerimizi güzelce yıkıyoruz süzdükten sonra salçamızı yağımızı tuzumuzu baharatlarımızı ve ince ince doğradığımız soğanları ekleyip karıştırıyoruz.
- Daha sonra satır arası yaptığımız yağlı etimizi de harcımıza ekleyip yoğuruyoruz.
- En son küçük küçük doğradığımız maydanozu da ekledikten sonra patlıcanlarımızı doldurmaya başlıyoruz. (bu arada ben bol ekşili sevdiğim için iç harcına da limon tuzu ekledim siz damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz ☺️).
- Dolmayı pişireceğimiz tencerenin en altına çatal diziyorum dibi tutmasın diye daha sonra patlıcanlarımızı tek tek doldurup ağzını güzelce sıkıp tenceremize yerleştiriyoruz.
- Bütün patlıcanlarımızı doldurduktan sonra üzerine tuzunu ve limon tuzunu ekleyip kaynar suyumuzu döküyoruz.
- Önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 2 saat pişiriyoruz.
- Dolmalarımız suyunu çektikten sonra altını kapatıp servis edebilirsiniz.
- Yanına yeşil salata ve cacık çok yakışıyor şimdiden ellerinize sağlık 😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder