Portakal Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kalın kabuklu portakal
- 2 su bardağı toz şeker (şekeri birazcık az koyabilirsiniz)
- 1,5 su bardağı su
Portakal Reçeli Tarifi Yapılışı
- 2 adet kalın kabuklu portakalımızı güzelce yıkadıktan sonra bıçakla kabuklarını soyuyoruz.
- Kabuk içerisindeki beyaz yerleri bıçak yardımıyla kazıyoruz.
- Sonrasında küp küp doğruyoruz.
- Acısını olmasın diye 6 defa kaynatıp suyunu değiştiriyoruz.
- 10 dk kadar her defasında kaynatıyoruz.
- Portakal içerisini ise küp küp doğrayıp tenceremize alıyoruz ve üzerine şekeri ilave ediyoruz.
- Acısı çıkan kabukları ve suyumuzu ekleyip kaynatıyoruz. Çok kıvamlı olmasın kendi koyulaşıyor.
- Reçeli kavanoza koyuyoruz ve ters çevirip soğumasını bekliyoruz.
- Ertesi gün yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
NOT: Şekeri birazcık az atabilirisiniz. Çok şekerli sevmiyorsanız.
.
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder