4 Nisan 2020 Cumartesi

Portakal Reçeli Tarifi

Portakal Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kalın kabuklu portakal
  • 2 su bardağı toz şeker (şekeri birazcık az koyabilirsiniz)
  • 1,5 su bardağı su

Portakal Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. 2 adet kalın kabuklu portakalımızı güzelce yıkadıktan sonra bıçakla kabuklarını soyuyoruz.
  2. Kabuk içerisindeki beyaz yerleri bıçak yardımıyla kazıyoruz.
  3. Sonrasında küp küp doğruyoruz.
  4. Acısını olmasın diye 6 defa kaynatıp suyunu değiştiriyoruz.
  5. 10 dk kadar her defasında kaynatıyoruz.
  6. Portakal içerisini ise küp küp doğrayıp tenceremize alıyoruz ve üzerine şekeri ilave ediyoruz.
  7. Acısı çıkan kabukları ve suyumuzu ekleyip kaynatıyoruz. Çok kıvamlı olmasın kendi koyulaşıyor.
  8. Reçeli kavanoza koyuyoruz ve ters çevirip soğumasını bekliyoruz.
  9. Ertesi gün yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
NOT: Şekeri birazcık az atabilirisiniz. Çok şekerli sevmiyorsanız.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder