Fırınlanmış Mantı (Dondurucu İçin) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr yağsız kıyma
- 1 büyük soğan
- Tuz, karabiber
Hamuru için;
- 1 kg un
- 2 / 2, 5 su bardağı ılık su
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
Fırınlanmış Mantı (Dondurucu İçin) Tarifi Yapılışı
- Mantımız için öncelikle derin bir kapta şu hariç diğer hamur malzemelerini ekliyoruz
- Daha sonra yavaş yavaş suyunu vererek sert bir hamur yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hamurun üzerini temiz bir bezle örterek 30 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
- Bu sırada iç harcı için soğanı ufak ufak doğrayarak yada rondoda çekerek kıyma ve baharatları birbiriyle iyice karıştırıyoruz.
- Dinlenen hamuru 3 yada 4 bezeye ayırıyoruz hafif unlayarak merdane ile açıyoruz ne çok ince nede çok kalın olmamasına dikkat edelim.
- Açtığımız hamuru bıçak ile küçük parçalara bölerek içlerine kıyma harcı ekleyip üç kısımlarından çapraz bir şekilde kapatıyoruz.
- Yaptığımız mantıları bir tarafta hafif unladığımız tepsiye alarak 200 derecede işittiğimiz fırının orta katında 10 dk pişirip alıyoruz.
- Fırınladığımız mantıyı ister o an çorbasını yaparak yada yoğurtlayarak kullanabilir ister soğuyunca dolap poşetlerine koyup difrize atabilir çıkarıp sonra kullanabilirsiniz. Ben bu şekilde difrize atarak mantımı hazır bulunduruyorum büyük kolaylık oluyor. 🤗.
Deneyecek arkadaşlara şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder