6 Nisan 2020 Pazartesi

Fırınlanmış Mantı (Dondurucu İçin) Tarifi

Fırınlanmış Mantı (Dondurucu İçin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr yağsız kıyma
  • 1 büyük soğan
  • Tuz, karabiber
Hamuru için;
  • 1 kg un
  • 2 / 2, 5 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fırınlanmış Mantı (Dondurucu İçin) Tarifi Yapılışı

  1. Mantımız için öncelikle derin bir kapta şu hariç diğer hamur malzemelerini ekliyoruz
  2. Daha sonra yavaş yavaş suyunu vererek sert bir hamur yoğuruyoruz.
  3. Yoğurduğumuz hamurun üzerini temiz bir bezle örterek 30 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Bu sırada iç harcı için soğanı ufak ufak doğrayarak yada rondoda çekerek kıyma ve baharatları birbiriyle iyice karıştırıyoruz.
  5. Dinlenen hamuru 3 yada 4 bezeye ayırıyoruz hafif unlayarak merdane ile açıyoruz ne çok ince nede çok kalın olmamasına dikkat edelim.
  6. Açtığımız hamuru bıçak ile küçük parçalara bölerek içlerine kıyma harcı ekleyip üç kısımlarından çapraz bir şekilde kapatıyoruz.
  7. Yaptığımız mantıları bir tarafta hafif unladığımız tepsiye alarak 200 derecede işittiğimiz fırının orta katında 10 dk pişirip alıyoruz.
  8. Fırınladığımız mantıyı ister o an çorbasını yaparak yada yoğurtlayarak kullanabilir ister soğuyunca dolap poşetlerine koyup difrize atabilir çıkarıp sonra kullanabilirsiniz. Ben bu şekilde difrize atarak mantımı hazır bulunduruyorum büyük kolaylık oluyor. 🤗.
    Deneyecek arkadaşlara şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder