6 Nisan 2020 Pazartesi

Kuru Fasulye Tarifi

Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 buçuk yemek kaşığı salça
  • Ben kemikli et kullandım (siz isterseniz 400 gr kuşbaşı kullanın)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Üzerini geçecek kadar su
  • 1 adet soğan
Geceden fasulyeyi ıslatmak için:
  • 2 bardak süt
  • 2 bardak su

Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak ıslattığımız fasulyelerimizi kaynayana kadar pişiriyoruz. Sütle ıslatmamazın sebebi gaz sorunu tamamen olmuyor ve yumuşak bir fasulye oluyor.
  2. Kaynayan fasulyemizi iyice yıkıyoruz.
  3. Tavada soğanımızı kavuruyoruz salçamızı atıyoruz. Etimizi yada kemiğimizi atıyoruz. Kavrulduktan sonra fasulyemizi, suyumuzu döküp ağzını kapatıyoruz.
  4. Yaklaşık 30 dk da tam pişiyor, yumuşayınca altını kapatıyoruz, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder