Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1 buçuk yemek kaşığı salça
- Ben kemikli et kullandım (siz isterseniz 400 gr kuşbaşı kullanın)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Üzerini geçecek kadar su
- 1 adet soğan
Geceden fasulyeyi ıslatmak için:
- 2 bardak süt
- 2 bardak su
Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı
- İlk olarak ıslattığımız fasulyelerimizi kaynayana kadar pişiriyoruz. Sütle ıslatmamazın sebebi gaz sorunu tamamen olmuyor ve yumuşak bir fasulye oluyor.
- Kaynayan fasulyemizi iyice yıkıyoruz.
- Tavada soğanımızı kavuruyoruz salçamızı atıyoruz. Etimizi yada kemiğimizi atıyoruz. Kavrulduktan sonra fasulyemizi, suyumuzu döküp ağzını kapatıyoruz.
- Yaklaşık 30 dk da tam pişiyor, yumuşayınca altını kapatıyoruz, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder