Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şeker
- 1. 5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı süt
- 1. 5 su bardağı su
- 150 gram tereyağ
- 1 avuç kadar fıstık(ceviz fındık badem de olabilir)
Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
- Su, süt ve şekeri küçük bi tencereye alıp kaynamaya bırakalım.
- Diğer taraftan tereyağı pilav tenceresinde eritip irmiği ilave edelim rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
- Sonra fıstıkları ekleyip bi karıştıralım.
- Kaynamaya bıraktığımız süt su ve şeker karışımını ilave edelim (bu arada ocağı kısıp biraz dikkatli olalım çünkü sıçrıyor).
- Kapağı kapatıp suyunu çekene kadar bekleyelim (hemen çekiyor zaten) ve ocağı kapatıp biraz bekletelim.
- İlk sıcaklığı çıkınca küçük kare borcama döküp büyük bi kaşık yardımıyla iyice basalım (borcamı bi sudan geçirirseniz dilimleriniz daha kolay çıkar).
- Soğuduğu zaman dilimleyip istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder