9 Nisan 2020 Perşembe

Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi

Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 1. 5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • 1. 5 su bardağı su
  • 150 gram tereyağ
  • 1 avuç kadar fıstık(ceviz fındık badem de olabilir)

Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Su, süt ve şekeri küçük bi tencereye alıp kaynamaya bırakalım.
  2. Diğer taraftan tereyağı pilav tenceresinde eritip irmiği ilave edelim rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
  3. Sonra fıstıkları ekleyip bi karıştıralım.
  4. Kaynamaya bıraktığımız süt su ve şeker karışımını ilave edelim (bu arada ocağı kısıp biraz dikkatli olalım çünkü sıçrıyor).
  5. Kapağı kapatıp suyunu çekene kadar bekleyelim (hemen çekiyor zaten) ve ocağı kapatıp biraz bekletelim.
  6. İlk sıcaklığı çıkınca küçük kare borcama döküp büyük bi kaşık yardımıyla iyice basalım (borcamı bi sudan geçirirseniz dilimleriniz daha kolay çıkar).
  7. Soğuduğu zaman dilimleyip istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder