Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi
Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 3 su bardağı orta boy bulgur
- 5. 5 su bardağı kaynar su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Yağ tencereye dökülür ve 2-3 dk ısınması beklenir.
- Isınan yağa şehriyeler ilave edilir ve kavrulur.
- Şehriyelerin rengi değişince bulgur ilave edilir ( ben bulguru yıkamıyorum çünkü yıkanmış açık bulgur alıyorum hazır paket bulgur kullanıyorsanız yıkayabilirsiniz).
- Bulgular da sürekli karıştırarak kavrulur .
- Ardından kaynar su ve tuz ilave edilir .
- Suyu çekene kadar pişirilir.
- Piştikten sonra tencerenin üzerine havlu kağıt serilip kapağı kapatılır.
- 20 dk dinlemeye bırakılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder