18 Nisan 2020 Cumartesi

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 3 su bardağı orta boy bulgur
  • 5. 5 su bardağı kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Yağ tencereye dökülür ve 2-3 dk ısınması beklenir.
  2. Isınan yağa şehriyeler ilave edilir ve kavrulur.
  3. Şehriyelerin rengi değişince bulgur ilave edilir ( ben bulguru yıkamıyorum çünkü yıkanmış açık bulgur alıyorum hazır paket bulgur kullanıyorsanız yıkayabilirsiniz).
  4. Bulgular da sürekli karıştırarak kavrulur .
  5. Ardından kaynar su ve tuz ilave edilir .
  6. Suyu çekene kadar pişirilir.
  7. Piştikten sonra tencerenin üzerine havlu kağıt serilip kapağı kapatılır.
  8. 20 dk dinlemeye bırakılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder