24 Nisan 2020 Cuma

Kadayıflı Muhallebi (Harika Kıvam) Tarifi

Kadayıflı Muhallebi (Harika Kıvam) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr muhallebi kadayıfı
  • 3 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
  • 4 yemek kaşığı  toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz (fındık-badem de olabilir)
Muhallebisi için;
  • 1 kg süt
  • 2 fincan toz şeker
  • 4 yemek kaşığı kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu krema (krema yoksa toz krem şantide olabilir)

Kadayıflı Muhallebi (Harika Kıvam) Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını eritip kadayıfı tavaya alalım bir kaç dakika kavuralım sonra şeker ve cevizi ekleyelim bir kaç dakika kavurduktan sonra altını kapatalım.
  2. Muhallebi için sıvı krema(yada krem şanti) ve vanilya hariç bütün malzemeleri pişirelim.
  3. Altını kapattıktan sonra vanilyayı ekleyelim. İlk sıcaklığı çıkana kadar bekleyelim ara ara karıştıralım kaymak tutmasın.
  4. İlk sıcaklığı geçtikten sonra sıvı kremamızı ekleyelim(yada krem şanti) biraz karıştırdıktan sonra mikser ile 4-5 dakika çırpalım.
  5. İster borcam da ister kuplarda yapabilirsiniz. Kadayıf muhallebi kadayıf sırasıyla ekleyerek doldurulur. Buzdolabında 5-6 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder