Kadayıflı Muhallebi (Harika Kıvam) Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr muhallebi kadayıfı
- 3 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz (fındık-badem de olabilir)
Muhallebisi için;
- 1 kg süt
- 2 fincan toz şeker
- 4 yemek kaşığı kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 kutu krema (krema yoksa toz krem şantide olabilir)
Kadayıflı Muhallebi (Harika Kıvam) Tarifi Yapılışı
- Tereyağını eritip kadayıfı tavaya alalım bir kaç dakika kavuralım sonra şeker ve cevizi ekleyelim bir kaç dakika kavurduktan sonra altını kapatalım.
- Muhallebi için sıvı krema(yada krem şanti) ve vanilya hariç bütün malzemeleri pişirelim.
- Altını kapattıktan sonra vanilyayı ekleyelim. İlk sıcaklığı çıkana kadar bekleyelim ara ara karıştıralım kaymak tutmasın.
- İlk sıcaklığı geçtikten sonra sıvı kremamızı ekleyelim(yada krem şanti) biraz karıştırdıktan sonra mikser ile 4-5 dakika çırpalım.
- İster borcam da ister kuplarda yapabilirsiniz. Kadayıf muhallebi kadayıf sırasıyla ekleyerek doldurulur. Buzdolabında 5-6 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder