Kuş Konmaz Çorbası Tarifi

Kuş Konmaz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr beyaz kuşkonmaz
  • 1 kuru soğan
  • Yarım limon suyu
  • Taze dere otu
  • Bir avuç tel şehriye
  • 1 tane tavuk suyu
  • 1 paket kirama
  • Tuz, karabiber
  • Acı pul biber

Kuş Konmaz Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kuş konmazları yıkayıp uç kısmında sert kısım vardır onları kesip patates soyacakla kabuklarını soyun.
  2. Bir tencereye 4 de bölünmüş kuru soğan, kaynamış su ,tuz ve dörde bölünmüş kuşkonmazları koyun.
  3. Yumuşayana kadar pişirin.
  4. Sonra mikserden geçirip kiramasını koyup karıştırın kısık ateşte.
  5. Sonra bir avuç tel şehriye, dere otu ,tuz ve baharatları ilave edin.
  6. Limon suyu ve varsa et suyu katın.
  7. Süper üstü bir lezzet. Herkesten onay alınmıştır. Tarifi bana ayıtır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...