Kuş Konmaz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr beyaz kuşkonmaz
- 1 kuru soğan
- Yarım limon suyu
- Taze dere otu
- Bir avuç tel şehriye
- 1 tane tavuk suyu
- 1 paket kirama
- Tuz, karabiber
- Acı pul biber
Kuş Konmaz Çorbası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kuş konmazları yıkayıp uç kısmında sert kısım vardır onları kesip patates soyacakla kabuklarını soyun.
- Bir tencereye 4 de bölünmüş kuru soğan, kaynamış su ,tuz ve dörde bölünmüş kuşkonmazları koyun.
- Yumuşayana kadar pişirin.
- Sonra mikserden geçirip kiramasını koyup karıştırın kısık ateşte.
- Sonra bir avuç tel şehriye, dere otu ,tuz ve baharatları ilave edin.
- Limon suyu ve varsa et suyu katın.
- Süper üstü bir lezzet. Herkesten onay alınmıştır. Tarifi bana ayıtır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder