Lahana Turşulu Küşleme Böreği Tarifi
Lahana Turşulu Küşleme Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet küşleme (kasabınıza önceden sipariş vererek hazırlatabilirsiniz )
- 150 gr lahana turşusu
- 25 gr acı biber salçası
- 4 adet baklava yufkası
- 100 ml ay çiçek yağı
- 20 gr deniz tuzu
- 5 gr karabiber
- 2 adet köz kırmızı biber
- 1 adet pırasa
- 50 gr tereyağı
Lahana Turşulu Küşleme Böreği Tarifi Yapılışı
- Lahana turşusunu yapraklarına ayırın.
- Acı biber salçası ile birlikte lahana turşusu iyice ölünceye kadar tavada kavurun.
- Küşlemeleri tuz ve karabiber ile harmanlayın.
- Çok yüksek ateşe koyduğunuz bir tava üzerinde 20 saniye mühürleyin.
- Bir kenara alın bekletin.
- Bu sırada pırasaları kibrit çöpü uzunluğunda doğrayın.
- Yine yüksek ateşe koyduğunuz bir tavada tereyağını eritin.
- Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin baklava yufkalarını enlemesine ikiye bölün, üzerine küşlemeyi, pişirdiğiniz lahana turşularını ekleyin ve sigara böreği sarar gibi sarın.
- Bir tavada orta ateşte ayçiçek yağında, her yüzeyini eşit olacak şekilde pişirerek çıtırlaştırın.
- Servis kaşıklarının içine pırasa ve çok az köz biber ekleyip bekletin. Börekleri 4 eşit parçaya bölerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder