6 Nisan 2020 Pazartesi

Tart Kalıbında Ağlayan Pasta Tarifi

Tart Kalıbında Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta oda sıcaklığında
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı un (eleyerek ekleyin)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
  • Yarım çay bardağı süt
Üzeri için;
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • Damla çikolata
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım paket çikolata sosu

Tart Kalıbında Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
  2. Sonra süt, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra un vanilya ve kabartma tozunu ekleyip kek hamurunu elde ediyoruz.
  4. Tart kalıbını yağlayıp kek hamurumuzu içine döküyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
  6. Bu arada krem şanti ve çikolata sosumuzu hazırlayabiliriz.
  7. Paketin üzerinde belirtilen şekilde her ikisini de hazırlıyoruz.
  8. Pişen kekimizi soğuduktan sonra kürdan yardımıyla delikler açıp sütle ıslatıyoruz.
  9. Daha sonra krem şantimizi kekimizin üzerine döküyoruz.
  10. Üzerine bolca damla çikolatası serpiyoruz.
  11. Soğuyan çikolata sosumuzu da üzerine döküyoruz.
  12. İki saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz.


Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder