Tart Kalıbında Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta oda sıcaklığında
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 2 çay bardağı un (eleyerek ekleyin)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
- Yarım çay bardağı süt
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı süt
- Damla çikolata
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım paket çikolata sosu
Tart Kalıbında Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
- Sonra süt, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz.
- Daha sonra un vanilya ve kabartma tozunu ekleyip kek hamurunu elde ediyoruz.
- Tart kalıbını yağlayıp kek hamurumuzu içine döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Bu arada krem şanti ve çikolata sosumuzu hazırlayabiliriz.
- Paketin üzerinde belirtilen şekilde her ikisini de hazırlıyoruz.
- Pişen kekimizi soğuduktan sonra kürdan yardımıyla delikler açıp sütle ıslatıyoruz.
- Daha sonra krem şantimizi kekimizin üzerine döküyoruz.
- Üzerine bolca damla çikolatası serpiyoruz.
- Soğuyan çikolata sosumuzu da üzerine döküyoruz.
- İki saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder