15 Nisan 2020 Çarşamba

Mangal Tadında Büyük Tavuk But Tarifi

Mangal Tadında Büyük Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük tavuk but
Sosu için:
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarim çay bardağı sıvı yağ
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
Diğer malzemeler:
  • 5 adet patates
  • 2-3 adet renkli dolmalık biber
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 10 adet mantar
  • 2 adet domates

Mangal Tadında Büyük Tavuk But Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sebzeleri yıkayıp çok küçük olmayacak şekilde dilimleyin ve fırın kağıdı serilmiş tepsiye alın.
  2. Malzeme listesinde belirtmiş olduğum sos malzemeleri uygun bir kaba alarak iyice karıştıralım.
  3. Tavuk butları bıçakla iki çizgi atalım.
  4. Sosun yarısını kenara ayırıp tavuklara iyice ovalım.
  5. Çiziklerinden derisini hafif elimizle kaldırıp deri altına da sürelim.
  6. Sosun diğer yarısını sebzelerin üzerine döküp harmanlayın. Ben sebzelerin üzerine tekrar bol kekik serpiştirdim.
  7. Tavuğu fırının ızgara teli üzerine dizelim.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırın da ızgara telini sebzelerin üstüne gelecek şekilde fırına yerleştirin.
  9. Tavukların üzerini pişirme kağıdıyla kapatıp ilk 30 dakika bu şekilde pişirin.
  10. Daha sonra üzerinden alıp üzeri nar gibi kızarana dek pişirelim. (30 dakika)Deneyecek olanlara Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder