15 Nisan 2020 Çarşamba

Pastane Poğaça Tarifi

Pastane Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 5-6 bardak un
  • İçi için:peynir
  • Üzeri için:yumurta sarısı

Pastane Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Hamur malzemeleri eklenip yoğurulur, yumuşak bir hamur elde edilir, üzeri streçlenir ve 1 saat dinlenmeye bırakılır.
  2. Aynı zamanda mayalanan hamur yağlanmış fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde toplar yapılarak içlerine peynir konur ve tepsiye dizilir.
  3. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derecede kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder