12 Nisan 2020 Pazar

Patlıcanlı Pilav Tarifi

Patlıcanlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 patlıcan (küp küp doğranmış)
  • 2 yeşil biber(küçük küçük doğranmış)
  • 1 küçük soğan (küçük küçük doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1, 5 su bardağı su(tavuk yada et suyu daha güzel olur)
  • Tuz
  • Karabiber (isteğe bağlı)

Patlıcanlı Pilav Tarifi Yapılışı



  1. Patlıcanları bir yemek kaşığı zeytinyağı ve biraz tuz ile harmanlayıp 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz (arzu ederseniz derin yağda kızartabilirsiniz).
  2. Pilav tenceresinde 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağını kızdırıyoruz.
  3. Biber ve soğanlarımızı yağda 3 dakika kavuruyoruz.
  4. Pirinçlerimizi de ekleyip 3-4 dakika daha kavuruyoruz.
  5. Pilavımızın suyunu ve baharatlarını ayarlıyoruz. Su kaynayınca altını kısıyoruz ve pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  6. Suyunu çeken pilavımıza patlıcanları da katıp yemeğimizi karıştırıyoruz. Hazır olan pilavımızı sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder