Patlıcanlı Pilav Tarifi
Patlıcanlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1 patlıcan (küp küp doğranmış)
- 2 yeşil biber(küçük küçük doğranmış)
- 1 küçük soğan (küçük küçük doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı pirinç
- 1, 5 su bardağı su(tavuk yada et suyu daha güzel olur)
- Tuz
- Karabiber (isteğe bağlı)
Patlıcanlı Pilav Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları bir yemek kaşığı zeytinyağı ve biraz tuz ile harmanlayıp 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz (arzu ederseniz derin yağda kızartabilirsiniz).
- Pilav tenceresinde 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağını kızdırıyoruz.
- Biber ve soğanlarımızı yağda 3 dakika kavuruyoruz.
- Pirinçlerimizi de ekleyip 3-4 dakika daha kavuruyoruz.
- Pilavımızın suyunu ve baharatlarını ayarlıyoruz. Su kaynayınca altını kısıyoruz ve pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Suyunu çeken pilavımıza patlıcanları da katıp yemeğimizi karıştırıyoruz. Hazır olan pilavımızı sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder