15 Nisan 2020 Çarşamba

Pita Ekmeği Tarifi

Pita Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3 kaşık zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yumusacik ele yapışan bir hamur olacak)
  • 1 paket kuru maya

Pita Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. 1, 5 su bardağı ılık su, süt ve şekeri kuru maya ile derince bir kapta kaşıkla karıştırıp 15 dakika üzerini örterek bekletelim.
  2. Kalan malzemeler ile yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. 1 saat streç filmle üzerini sarıp mayalandıralım.
  4. Sonra bezeler oluşturalım.
  5. Mayalanan hamurdan bezeler oluşturalım avuç içi kadar, bunları merdane ile resimdeki kadar açalım.
  6. Ardından 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Not, hemen üstü kızarıyor dikkatli olalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder