4 Nisan 2020 Cumartesi

Pofuduk Kaşarlı Poğoça (Puf Puf Kabaran) Tarifi

Pofuduk Kaşarlı Poğoça (Puf Puf Kabaran) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 20 gr. kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta ( sarısı üzerine beyazı içine)
  • Aldığı kadar un (5-6 su bardağı kadar)
İçerisine;
  • Kaşar peyniri

Pofuduk Kaşarlı Poğoça (Puf Puf Kabaran) Tarifi Yapılışı

  1. 1 su bardağı sütü ocakta ılıtalım, 1 yemek kaşı toz şeker ve kuru mayayı ekleyip üzerini kapatalım. 10 dakika dinlendirelim.
  2. Ayrı bir kapta unu eleyelim. İçine sıvı yağ, yoğurt, yumurta beyazı, tuzu ve sütü ekleyip iyice karıştıralım, yoğurma işlemine başlayalım.
  3. Yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğuruyoruz.
  4. Mayalanması için 40-45 dk. üzerini örtüp dinlendiriyoruz.
  5. Daha sonra hamuru tekrar yoğuralım, havası ve maya kokusu çıksın.
  6. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle şekil verelim ve içine kaşar peynir koyalım.
  7. Tepsiye bu şekilde hepsini dizelim. Tepsi mayası için için 30 dakika tekrar dinlendirelim
  8. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder