Pofuduk Kaşarlı Poğoça (Puf Puf Kabaran) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 20 gr. kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta ( sarısı üzerine beyazı içine)
- Aldığı kadar un (5-6 su bardağı kadar)
İçerisine;
- Kaşar peyniri
Pofuduk Kaşarlı Poğoça (Puf Puf Kabaran) Tarifi Yapılışı
- 1 su bardağı sütü ocakta ılıtalım, 1 yemek kaşı toz şeker ve kuru mayayı ekleyip üzerini kapatalım. 10 dakika dinlendirelim.
- Ayrı bir kapta unu eleyelim. İçine sıvı yağ, yoğurt, yumurta beyazı, tuzu ve sütü ekleyip iyice karıştıralım, yoğurma işlemine başlayalım.
- Yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğuruyoruz.
- Mayalanması için 40-45 dk. üzerini örtüp dinlendiriyoruz.
- Daha sonra hamuru tekrar yoğuralım, havası ve maya kokusu çıksın.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle şekil verelim ve içine kaşar peynir koyalım.
- Tepsiye bu şekilde hepsini dizelim. Tepsi mayası için için 30 dakika tekrar dinlendirelim
- Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder