12 Nisan 2020 Pazar

Portakal Soslu Kek Tarifi

Portakal Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2, 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet portakalın suyu
  • 1 yemek kaşığı portakal rendesi
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi
Portakallı sos için ;
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
  • Hindistan cevizi

Portakal Soslu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  2. Ardından sıvı yağ ve sütü ilave edip karıştırın ve sonrasında un, kabartma tozu, vanilya, hindistan cevizi, portakal suyu ve kabuğunu ekleyip kaşıkla karıştırın.
  3. Yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk fırın kapağını açmadan 180 derecede pişirin.
  4. Portakal sosu için; tencereye portakal suyu ve suyu ekleyip üzerine nişasta ve şekeri de ilave edip katılaşıncaya kadar karıştırın.
  5. Kek ve sos soğuyunca kekin üzerinde gezdirin ve dilediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun;))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder