Portakal Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2, 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 adet portakalın suyu
- 1 yemek kaşığı portakal rendesi
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
Portakallı sos için ;
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
- Hindistan cevizi
Portakal Soslu Kek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Ardından sıvı yağ ve sütü ilave edip karıştırın ve sonrasında un, kabartma tozu, vanilya, hindistan cevizi, portakal suyu ve kabuğunu ekleyip kaşıkla karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk fırın kapağını açmadan 180 derecede pişirin.
- Portakal sosu için; tencereye portakal suyu ve suyu ekleyip üzerine nişasta ve şekeri de ilave edip katılaşıncaya kadar karıştırın.
- Kek ve sos soğuyunca kekin üzerinde gezdirin ve dilediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun;))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder