29 Nisan 2020 Çarşamba

Şarlot Tarifi

Şarlot Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 paket petibör bisküvi
  • 2 paket vanilyalı krem şanti
  • 2 su bardağı süt
Çikolata sosu için;
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 paket toz çikolata sosu

Şarlot Tarifi Yapılışı

Hazırlaması çok kolay çok pratik herkesin yapabileceği ve beğeneceği sürekli evimde yaptığım bir tatlı çeşidi paylaşacağım.
  1. İki paket krem şantiyi üzerinde yazan yapılış önerisine göre 2 su bardağı süt ile karıştırıp katı kıvam alınca bisküvileri küçükçe üzerine kırıyoruz.
  2. Ben karışık renkte bisküvi kullandım 1 paket beyaz 2 paket kakaolu isteğe bağlı sadece beyaz ya da sadece kakaolu kullanabilirsiniz.
  3. Krem şanti ile bisküvileri iyice krema kıvamı alacak şekilde birbirine yedirene kadar karıştırıyoruz sonra borcama koyup üzerini streçliyip dolaba koyuyoruz.
  4. Bekletme süresi yok çikolata sosunu yapana kadar dolapta durması yeterli.
  5. Çikolata sosunu paketin üzerinde yazdığı gibi hazırladıktan sonra bisküvili karışıma döküyoruz .
  6. 2-3 saat dolapta bekledikten sonra servis yapılabilir.
  7. İsteğe göre dondurucuda 2 saat beklettikten sonra dondurma niyetiyle de servis yapılabilir.
Deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder