Şarlot Tarifi İçin Malzemeler
- 3 paket petibör bisküvi
- 2 paket vanilyalı krem şanti
- 2 su bardağı süt
Çikolata sosu için;
- 2.5 su bardağı süt
- 1 paket toz çikolata sosu
Şarlot Tarifi Yapılışı
Hazırlaması çok kolay çok pratik herkesin yapabileceği ve beğeneceği sürekli evimde yaptığım bir tatlı çeşidi paylaşacağım.
- İki paket krem şantiyi üzerinde yazan yapılış önerisine göre 2 su bardağı süt ile karıştırıp katı kıvam alınca bisküvileri küçükçe üzerine kırıyoruz.
- Ben karışık renkte bisküvi kullandım 1 paket beyaz 2 paket kakaolu isteğe bağlı sadece beyaz ya da sadece kakaolu kullanabilirsiniz.
- Krem şanti ile bisküvileri iyice krema kıvamı alacak şekilde birbirine yedirene kadar karıştırıyoruz sonra borcama koyup üzerini streçliyip dolaba koyuyoruz.
- Bekletme süresi yok çikolata sosunu yapana kadar dolapta durması yeterli.
- Çikolata sosunu paketin üzerinde yazdığı gibi hazırladıktan sonra bisküvili karışıma döküyoruz .
- 2-3 saat dolapta bekledikten sonra servis yapılabilir.
- İsteğe göre dondurucuda 2 saat beklettikten sonra dondurma niyetiyle de servis yapılabilir.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder