Sıcacık, Nefis, Yoğurtlu Arpa Şehriye Çorbası( Çok kolay) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 6 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak rendesi
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz (damak tadınıza göre)
Sıcacık, Nefis, Yoğurtlu Arpa Şehriye Çorbası( Çok kolay) Tarifi Yapılışı
Hanımlar, bugün şahane, dumanı üstünde, mis gibi çorba yaptım. Sizlerle paylaşmadan olur mu hiç. Buyrun tarifime;
- Çorba tenceremize 6 su bardağı suyu ekleyip kaynatalım.
- Arpa şehriyeyi içine döküp, kısık ateşte şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. (isterseniz yarısını et veya tavuk suyu kullanabilirsiniz).
- Uygun bir kapta 1 su bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı un, yarım çay bardağı su ve 1 âdet yumurtayı iyice çırpalım.
- Haşlanan şehriyenin suyundan 2-3 kepçe alıp terbiyeye karıştırarak ılıştırıp, kaynamakta olan şehriyelerin içine dökerek, bir yandan da karıştıralım.
- Kaynayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha kaynatalım.
- Sosu için, bir tavaya yağları koyup eritelim.
- 1 diş sarımsak rendesini ilave edip biraz kavurduktan sonra, pulbiber, nane, karabiber ve kekiği ekleyip, karıştırarak ocaktan alalım.
- Kaynayan çorbanın içine dökelim.
- Tuzunu ekleyip, ocağı kapatalım. Servise hazır, afiyet şifa olsun inşaallah.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder