18 Nisan 2020 Cumartesi

Sıcacık, Nefis, Yoğurtlu Arpa Şehriye Çorbası( Çok kolay) Tarifi

Sıcacık, Nefis, Yoğurtlu Arpa Şehriye Çorbası( Çok kolay) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 6 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz (damak tadınıza göre)

Sıcacık, Nefis, Yoğurtlu Arpa Şehriye Çorbası( Çok kolay) Tarifi Yapılışı

Hanımlar, bugün şahane, dumanı üstünde, mis gibi çorba yaptım. Sizlerle paylaşmadan olur mu hiç. Buyrun tarifime;
  1. Çorba tenceremize 6 su bardağı suyu ekleyip kaynatalım.
  2. Arpa şehriyeyi içine döküp, kısık ateşte şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. (isterseniz yarısını et veya tavuk suyu kullanabilirsiniz).
  3. Uygun bir kapta 1 su bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı un, yarım çay bardağı su ve 1 âdet yumurtayı iyice çırpalım.
  4. Haşlanan şehriyenin suyundan 2-3 kepçe alıp terbiyeye karıştırarak ılıştırıp, kaynamakta olan şehriyelerin içine dökerek, bir yandan da karıştıralım.
  5. Kaynayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha kaynatalım.
  6. Sosu için, bir tavaya yağları koyup eritelim.
  7. 1 diş sarımsak rendesini ilave edip biraz kavurduktan sonra, pulbiber, nane, karabiber ve kekiği ekleyip, karıştırarak ocaktan alalım.
  8. Kaynayan çorbanın içine dökelim.
  9. Tuzunu ekleyip, ocağı kapatalım. Servise hazır, afiyet şifa olsun inşaallah.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder