Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 adet intense maya yaş mayanız var ise yarım paket yaşmaya
- 1 fiske tuz
- 6 çay bardağı un
Kullandığım ölçü; 125 ml çay bardağı
Ara katları için ;
- 1 su bardağı tahin
- Çeyrek su bardağı tereyağı
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı öğütülmüş ceviz veya fındık
Tahinli Çörek Tarifi Yapılışı
- Ilık süt, maya, şeker, sıvı yağ, tuz tüm malzemeleri maya eriyinceye kadar karıştıralım.
- Ardından 6 çay bardağı unumuzu ekleyelim ama kontrollü olarak ekleyelim ki her un farklılık göstere bilir yumuşak bir hamur elde edelim streç ile sarıp 35-40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Ara katları için tahin, tereyağı, şeker ve fındık hepsini karıştırıyoruz burada dikkat edilmesi gereken eğer ki tahin katı ise fındık daha az koyabilirsiniz.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra şekilde gözüktüğü gibi 6 parçaya bölelim ve beze yapalım bezeleri bir pasta tabağı kadar açalım.
- İster oklava ile isterseniz merdane ile 6 tane bezemizi açtıktan sonra büyük bir tabağa un serpelim.
- İlk yufkamızı koyalım, üzerine tahinli sostan sürelim. Bu işlemi 5 adet yufkaya da yapalım. En üste sürmeyelim.
- Şekildeki gibi hazırladığımız yufkaları buzdolabında yarım saat veya 1 saat bekletelim, çıkardıktan sonra tabaktan tezgaha alıp merdane ile çok bastırmadan açalım.
- Şekildeki gibi sonra zarf şeklinde katlayıp üzerinden tekrar hafifçe bastırarak açın ama fazla değil 2 parmak olacak şekilde şerit halinde kesin kestiğiniz şeritlerin ortasından bir kez daha kesin ve dışa doğru burgu yapın uçlarını birleştirin
- Bu tariften 12 adet büyük çörek çıkıyor tepsi mayası için fırını 1 dakika 50 derecede ısıtıp kapatın.
- Tepsileri koyun ılık bir fırın olsun yani 30 dakika daha mayalandırın ve 180°fırında 40 dakika alt üst pişirin.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder