10 Nisan 2020 Cuma

Tahinli Çörek Tarifi

Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 adet intense maya yaş mayanız var ise yarım paket yaşmaya
  • 1 fiske tuz
  • 6 çay bardağı un
Kullandığım ölçü; 125 ml çay bardağı
Ara katları için ;
  • 1 su bardağı tahin
  • Çeyrek su bardağı tereyağı
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı öğütülmüş ceviz veya fındık

Tahinli Çörek Tarifi Yapılışı

  1. Ilık süt, maya, şeker, sıvı yağ, tuz tüm malzemeleri maya eriyinceye kadar karıştıralım.
  2. Ardından 6 çay bardağı unumuzu ekleyelim ama kontrollü olarak ekleyelim ki her un farklılık göstere bilir yumuşak bir hamur elde edelim streç ile sarıp 35-40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Ara katları için tahin, tereyağı, şeker ve fındık hepsini karıştırıyoruz burada dikkat edilmesi gereken eğer ki tahin katı ise fındık daha az koyabilirsiniz.
  4. Hamurumuz mayalandıktan sonra şekilde gözüktüğü gibi 6 parçaya bölelim ve beze yapalım bezeleri bir pasta tabağı kadar açalım.
  5. İster oklava ile isterseniz merdane ile 6 tane bezemizi açtıktan sonra büyük bir tabağa un serpelim.
  6. İlk yufkamızı koyalım, üzerine tahinli sostan sürelim. Bu işlemi 5 adet yufkaya da yapalım. En üste sürmeyelim.
  7. Şekildeki gibi hazırladığımız yufkaları buzdolabında yarım saat veya 1 saat bekletelim, çıkardıktan sonra tabaktan tezgaha alıp merdane ile çok bastırmadan açalım.
  8. Şekildeki gibi sonra zarf şeklinde katlayıp üzerinden tekrar hafifçe bastırarak açın ama fazla değil 2 parmak olacak şekilde şerit halinde kesin kestiğiniz şeritlerin ortasından bir kez daha kesin ve dışa doğru burgu yapın uçlarını birleştirin
  9. Bu tariften 12 adet büyük çörek çıkıyor tepsi mayası için fırını 1 dakika 50 derecede ısıtıp kapatın.
  10. Tepsileri koyun ılık bir fırın olsun yani 30 dakika daha mayalandırın ve 180°fırında 40 dakika alt üst pişirin.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder