14 Nisan 2020 Salı

Tam Ölçülü Domatesli Bulgur Pilavı (Lokanta Usulü) Tarifi

Tam Ölçülü Domatesli Bulgur Pilavı (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3, 5 su bardağı su ( kaynar)
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber( büyük)
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı salça( dolu )
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Tam Ölçülü Domatesli Bulgur Pilavı (Lokanta Usulü) Tarifi Yapılışı



  1. Yemeklik doğradığımız soğanı ve biberleri yağda kavuralım.
  2. Ardından domates, salça ve tüm baharatları ekleyelim ve güzelce kavuralım.
  3. Ardından bulguru da ekledikten sonra tekrar biraz kavuralım.
  4. 3, 5 su bardağı kaynar su ekleyelim (kontrollü) karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım ve bulgurlar göz göz olana kadar önce yüksek ateşte sonrasında ise orta ateşte pişirelim.
  5. Suyunu çektikten sonra 15 dakika dinlendirelim.
  6. Dinlenen pilavımızı karıştırdıktan sonra servise hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder