Tam Ölçülü Domatesli Bulgur Pilavı (Lokanta Usulü) Tarifi
Tam Ölçülü Domatesli Bulgur Pilavı (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3, 5 su bardağı su ( kaynar)
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 adet yeşil biber( büyük)
- 2 adet orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı salça( dolu )
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Tam Ölçülü Domatesli Bulgur Pilavı (Lokanta Usulü) Tarifi Yapılışı
- Yemeklik doğradığımız soğanı ve biberleri yağda kavuralım.
- Ardından domates, salça ve tüm baharatları ekleyelim ve güzelce kavuralım.
- Ardından bulguru da ekledikten sonra tekrar biraz kavuralım.
- 3, 5 su bardağı kaynar su ekleyelim (kontrollü) karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım ve bulgurlar göz göz olana kadar önce yüksek ateşte sonrasında ise orta ateşte pişirelim.
- Suyunu çektikten sonra 15 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen pilavımızı karıştırdıktan sonra servise hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder