24 Nisan 2020 Cuma

Yumuşacık Peynirli Börek Tarifi

Yumuşacık Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet yufka
Sosu İçin;
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
İç Harcı İçin;
  • Peynir
  • Maydanoz

Yumuşacık Peynirli Börek Tarifi Yapılışı



  1. İlk olarak böreğimizin sosunu hazırlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına yumurta, sıvı yağ, süt, yoğurt ve tuzu karıştıralım.
  2. Fırın tepsimizi sıvı yağ ile yağlayalım ve yufkamızın birini 2 parçaya bölerek yerleştirelim.
  3. 2. yufkayı da bir kaç parçaya bölerek üzerine yerleştirelim.
  4. Hazırladığımız sostan 2-3 kaşık yufkaların üzerine dökelim ve fırça yardımı ile her yerine gelecek şekilde sürelim.
  5. 3. yufkayı da yine aynı şekilde parçalayarak yerleştirelim ve sosumuzdan sürelim.
  6. Öncesinde hazırladığımız peynirli maydanozlu iç harcımızdan bolca serpelim.
  7. 4 ve 5. yufkayı da aynı şekilde aralarına sos sürerek yerleştirelim.
  8. Kalan iç harcımızı yine her yerine gelecek şekilde serpelim, 6. yufkayı da yine parçalayarak yerleştirelim ve sosumuzdan üzerine sürelim.
  9. 7. yufkayı da aynı şekilde yerleştirdikten sonra böreğimizi dilimleyelim.
  10. Üzerine kalan sosu dökelim, fırça yardımı ile her yerine gelmesini sağlayalım. Böreğimizin sosunu çekmesi için 15 dakika boyunca bekletelim.
  11. Süre sonunda önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
  12. Fırından aldıktan sonra böreğimizin üzerine yumuşak olması için su serpelim ve üzerini temiz bir bezle örterek dinlendirelim. Böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder