Yumuşacık Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 7 adet yufka
Sosu İçin;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
İç Harcı İçin;
- Peynir
- Maydanoz
Yumuşacık Peynirli Börek Tarifi Yapılışı
- İlk olarak böreğimizin sosunu hazırlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına yumurta, sıvı yağ, süt, yoğurt ve tuzu karıştıralım.
- Fırın tepsimizi sıvı yağ ile yağlayalım ve yufkamızın birini 2 parçaya bölerek yerleştirelim.
- 2. yufkayı da bir kaç parçaya bölerek üzerine yerleştirelim.
- Hazırladığımız sostan 2-3 kaşık yufkaların üzerine dökelim ve fırça yardımı ile her yerine gelecek şekilde sürelim.
- 3. yufkayı da yine aynı şekilde parçalayarak yerleştirelim ve sosumuzdan sürelim.
- Öncesinde hazırladığımız peynirli maydanozlu iç harcımızdan bolca serpelim.
- 4 ve 5. yufkayı da aynı şekilde aralarına sos sürerek yerleştirelim.
- Kalan iç harcımızı yine her yerine gelecek şekilde serpelim, 6. yufkayı da yine parçalayarak yerleştirelim ve sosumuzdan üzerine sürelim.
- 7. yufkayı da aynı şekilde yerleştirdikten sonra böreğimizi dilimleyelim.
- Üzerine kalan sosu dökelim, fırça yardımı ile her yerine gelmesini sağlayalım. Böreğimizin sosunu çekmesi için 15 dakika boyunca bekletelim.
- Süre sonunda önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
- Fırından aldıktan sonra böreğimizin üzerine yumuşak olması için su serpelim ve üzerini temiz bir bezle örterek dinlendirelim. Böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder