14 Mayıs 2020 Perşembe

Avcı Böreği Tarifi

Avcı Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
İç harcı
  • 300 gr kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 1 kırmızı biber
  • 1 çay bardağı köftelik bulgur
  • Yarım demet maydanoz
  • Pulbiber, kimyon, karabiber, tuz
  • Yeteri kadar sıvı yağ
Kızartmak için
  • 2 yumurta
  • Galeta unu ve sıvı yağ

Avcı Böreği Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar, sizlere harika bir börek tarifi ile geldim biz çok beğendik size de tavsiye ederim.
  1. Öncelikle köftelik bulguru bir çay bardağı sıcak su ile ıslatıp kabarması için bir kenarda bekletin. Bu arada tencereye yeteri kadar sıvı yağ koyup üzerine küp küp doğranmış soğanı ekleyin soğan iyice kavrulduğu zaman üzerine kıymayı koyun, kıyma suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun
  2. Daha sonra baharatları ve küp küp doğranmış Kırmızı biberi ekleyip biraz daha kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra bulguru ve maydanozu ilave edin iyice karıştırdıktan sonra altını kapatın.
  3. Yufkanın bir tanesini tezgaha serin üzerine su ve sıvı yağ karışımını fırça yardımı ile sürün ikinci yufkayı üzerine serin ve yufkayı sekiz parçaya bölün, iç harçtan bir dolu kaşık alıp yufkanın bir parçasına koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın, ne çok sıkı ne de çok gevşek olsun. Tüm yufkayı bitirdikten sonra önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda her tarafı kızarıncaya kadar pişirin.
  4. Sıcak olarak servis yapın yapacaklara şimdiden kolay gelsin.
Not: Böreğiniz fazla kaldıysa üzerini streç flim ile kaplayıp derin dondurucuya atın. Dilediğiniz zaman çıkarıp çözüldükten sonra kızartırabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder