Boşnak Böreği(Çarşaf Böreği) Tarifi İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un
- 1 yumurta
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yeteri kadar su
Ara katlara sürmek için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için;
- Yarım kilo peynir veya çökelek
- Maydanoz(Veya istenilen herhangi bir iç kıymalı olabilir,ıspanaklı olabilir)
Üzerine sürmek için;
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Boşnak Böreği(Çarşaf Böreği) Tarifi Yapılışı
Göründüğü kadar zor olmayan el açması börek yapamayanların bile kolaylıkla yapabileceği bir lezzettir boşnak böreği ve mutlaka denenmesi gereken ağızdaki enfes tadıyla insanı mest eden bu lezzeti herkes tatmalı diye düşünüyorum ve tarife geçiyorum.
- İlk olarak un, yumurta, tuzu yoğurma kabımıza alıp sert olmayan ama elede yapışmayacak kıvama gelen kadar su ilave edip hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Suyumuzu temkinli ilave edelimki azar azar sonrasında çok cıvık olmasın yoğurdukça yoğurdukça azar azar ekleyelim.
- Küçük bir tavada tereyağ ve sıvı yağı karıştırarak eritelim soğumaya bırakalım.
- Hamurumuz dan mandalina büyüklüğünde bezeler alalım.
- İlk bezemizi tabak büyüklüğünde elimizle açalım üzerine tereyağ sıvı yağ karışımı sürelim.
- Diğer bütün bezelere aynı işlemi uygulayalım ve 1 saat hatta vaktiniz varda daha fazla bir süre dinlenmeye bırakalım(hamur ne kadar çok dinlenirse açması o kadar kolay olur).
- Sonra büyük bir zeminde(ben büyük yer soframda yaptım) hamurumuzu elimizle yavaş yavaş çekiştirelim yırtılmalar olacaktır illaki endişelenmeye hiç gerek yok.
- Üzerine iç harcımızı fazla abartmadan serelim ve hamurumuzu rulo yapacak şekilde kenardan başlayıp kıvıralım.
- En son olarak da bir yumurtayı bir kaşık sıvı yağımızı çırparak böreğimizin üzerine sürerek 200° derece fırında üzeri kızarıncaya denk pişirelim.
Deneyecek olan arkadaşlara şimdiden afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder